Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία στην Κύπρο: «Πάγωσε» το δικαστήριο από τις καταθέσεις! «Είδα δύο γυμνά πόδια μέσα σε λίμνη αίματος» (Video)

Σοκ!

8 Οκτωβρίου 2019 16:59
Δολοφονία στην Κύπρο: «Πάγωσε» το δικαστήριο από τις καταθέσεις! «Είδα δύο γυμνά πόδια μέσα σε λίμνη αίματος» (Video)

Με συγκλονιστικές καταθέσεις συνεχίστηκε σήμερα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, η υπόθεση δολοφονίας του ζευγαριού από τον Στρόβολο, που είχε «παγώσει» την Κύπρο. Δολοφονία μεσίτριας: Σπάει τη σιωπή του ο γιος της! «Δεν πρόλαβα να της πω...» (Video)

Ο 60χρονος Γιώργος Χατζηγεωργίου δέχθηκε 26 μαχαιριές και η σύζυγός του 59χρονη Ντίνα Σεργίου, 9 μαχαιριές

Τη σχέση του με τον Λοΐζο Τζιωνή και τα όσα διαμείφθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, που διαπράχθηκε το διπλό φονικό στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, περιέγραψε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο μοναδικός πλέον κατηγορούμενος στην υπόθεση, Μάριος Χατζηξενοφόντως, μετά από την απόφαση του δικαστηρίου ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του. Δολοφονία Τοπαλούδη: Μίλησε ο 20χρονος Αλβανός! «Είμαι...» (Video)

Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο από το βήμα του μάρτυρα, ο Μάριος Χατζηξενοφώντος είπε ότι το μοιραίο βράδυ απειλήθηκε με μαχαίρι από τον Τζιωνή, ώστε να τον ακολουθήσει στο σπίτι των θυμάτων, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν γνώριζε τι πήγαιναν να κάνουν εκεί.

Είπε ότι μετά τις τραγικές στιγμές, που εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου, στον Στρόβολο, ο ίδιος δεν πήγε στην αστυνομία, γιατί ήταν τρομοκρατημένος και φοβόταν για τη ζωή του. Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Εικόνες από την ημέρα διεξαγωγής της πραγματογνωμοσύνης! (Video)

«Ήμουν τρομοκρατημένος, αγχωμένος και σοκαρισμένος. Έκανα σενάρια με το μυαλό μου ότι όπως μπήκε στο σπίτι στον Στρόβολο, έτσι θα μπορούσε να μπει και στο δικό μου. Με απειλούσε. Ήξερα τι ήταν ικανός να κάνει. Δεν μπορούσα να πάω στην Αστυνομία. Όποιος και να ήταν στη θέση μου δεν θα πήγαινε στην Αστυνομία», είπε.

«Όχι δεν έκανα φόνο»

Από το εδώλιο του μάρτυρα και απαντώντας ενόρκως στα ερωτήματα του συνηγόρου υπεράσπισης, Μάριου Γεωργίου, ο κατηγορούμενος είπε πως δεν έχει κάνει φόνο, ούτε συνωμότησε, ούτε διέρρηξε οικία, ούτε προχώρησε σε απαγωγή οποιουδήποτε προσώπου ή να μετέφερε επιθετικά όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Χατζηξενοφόντως αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για διάπραξη φόνου, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, για διάρρηξη οικίας και μεταφορά επιθετικών οργάνων. Άγριο έγκλημα! Δολοφονήθηκε διάσημη κωμικός! (photo)

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν, επίσης, ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και η πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιαμς.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον Λοΐζο Τζιωνή, την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού και στη Σάρα Σιάμς την ποινή της άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Τι είπε για το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου ζεύγους

Κατά την εξέτασή του από την υπεράσπιση, ο Χατζηξενοφώντος περιέγραψε τον τρόπο γνωριμίας του με τον Λοΐζο Τζιωνή και τα όσα προηγήθηκαν τη νύχτα του φονικού, πριν μπουν στο σπίτι του άτυχου ζεύγους.

Όπως είπε στις 18 Απριλίου, στις 22:20, βρέθηκε στο σπίτι του παππού του Λοΐζου Τζιωνή, για να του πουλήσει κάνναβη, προσθέτοντας ότι κατέληξαν στο δωμάτιο του, για να περιμένουν τον Λευτέρη Σολωμού, που θα του έδινε τα λεφτά. Κρήτη. Σοκ! «Σατανική μητριά σκότωσε 8χρονο και τον έθαψε στο χωράφι! (Video)

Ανέφερε στο δικαστήριο ότι μέχρι τότε είδε τον Τζιωνή άλλες 5 με 6 φορές.

Ακολούθως, ανέφερε ότι στο υπνοδωμάτιο του Τζιώνη βρισκόταν και η πρώην συμβία του, την οποία γνώριζε για πρώτη φορά, για να προσθέσει ότι ο Λευτέρης Σολωμού ήρθε στο σπίτι λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Χατζηξενοφώντος, εκείνο το βράδυ έγινε χρήση κοκαΐνης από τον Τζιωνή και τη συμβία του, για να σημειώσει ότι ο ίδιος και ο Σολωμού δεν είχαν κάνει, αν και τους προτάθηκε.

Όπως ανέφερε ο Χατζηξενοφώντος είπε στον Τζιωνή ότι δεν κάνει κοκαΐνη και δεν είναι χρήστης σκληρών ναρκωτικών.

Εξάλλου, σημείωσε ότι προηγουμένως ο ίδιος είχε δανείσει στον Τζιωνή χρήματα, τα οποία όπως του είπε, θα του τα έδινε ο Λευτέρης Σολωμού, όταν θα ερχόταν στο σπίτι.

«Τα λεφτά που μου χρωστούσε ο Λοΐζος, όταν ήρθε ο Λευτέρης του τα ζήτησα και μου απάντησε: `Μα τζιαι εσένα χρωστά σου;`. Ρώτησα τον Τζιωνή για τα λεφτά που μου χρωστούσε και μου είπε να πηγαίναμε μαζί σ’ ένα φίλο του, που του χρωστά, για να μου τα δώσει. Εγώ του είπα όχι και αυτός με επιθετικότητα μου είπε ότι θα πάω μαζί του και γύρισε τη μύτη του μαχαιριού προς εμένα. Εγώ του είπα ξανά όχι. Κατόπιν, μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και μου είπε επιθετικά θα έρθεις μαζί μου», αφηγήθηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Εξήγησε στο δικαστήριο πως ο Λοΐζος Τζιωνής, μετά τη χρήση κοκαΐνης που έκανε εκείνο το βράδυ, άρχισε να ήταν ανήσυχος, επιθετικός και να πηγαίνει πάνω κάτω, ενώ πρόσθεσε πως «η επήρεια που είχε η κόκα στον Τζιωνή ήταν τρομακτική». Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Κωνστανίνου Κατσίφα: Μυστηριώδης παραίτηση του εισαγγελέα! (Video)

«Ανέμιζε το μαχαίρι δεξιά και αριστερά, ενώ η κατάσταση που επικρατούσε στο υπνοδωμάτιο ήταν χαοτική. Έστειλα μηνύματα σε κάποιος φίλο μου και του είπα να με έχει έγνοια», είπε.

Συνέχισε λέγοντας: «Φύγαμε από εκεί και μπήκαμε στο αυτοκίνητο του Τζιωνή. Στο δεξί χέρι κρατούσε το μαχαίρι, μου έλεγε να του ανάβω τσιγάρο καθώς οδηγούσε. Φτάνουμε στο πάρκινγκ μιας πολυκατοικίας και εκεί μου έδωσε ο Λοΐζος ένα τρικό γκρίζο, ένα μαύρο καπέλο και το μαντήλι του Μπόμπ Μάρλεϊ. Άνοιξε μια πόρτα, μπήκαμε στη πολυκατοικία και πήγαμε προς τα πάνω από τις σκάλες. Βγήκαμε στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ενώ συνέχισε να πηγαινοέρχεται και να παραμιλά».

«Ήταν πολύ επιθετικός γι’ αυτό τον ακολουθούσα»

Απαντώντας σε ερώτηση του δικηγόρου του, είπε ότι τρομοκρατήθηκε από τη συμπεριφορά του Τζιωνή, προσθέτοντας ότι ήταν αρκετά επιθετικός και γι’ αυτό τον ακολουθούσε.

Αναφερόμενος στο πως μπήκαν στο σπίτι της Ζαλόγγου, ο Μάριος Χατζηξενοφώντος είπε: «Μετά από την πολυκατοικία πήγαμε στο σπίτι και ο Τζιωνής πήδηξε στην αυλή. Ήμουν τρομοκρατημένος, ήθελα να φύγω. Ο Λοΐζος ανέβηκε στην κληματαριά και μετά στο μπαλκόνι και προσπαθούσε να ανοίξει τις μπαλκονόπορτες. Ακολούθως μπήκε από το μικρό παραθυράκι, ανοίγοντας το με ένα ξίφος».

«Μετά από 5 λεπτά», είπε ο κατηγορούμενος, «άνοιξε την πόρτα της κουζίνας και μου φώναξε να πάω. Τον ακολούθησα γιατί κρατούσε το μαχαίρι. Μπαίνοντας στη κουζίνα αντίκρισα ένα μικρό παιδί που ήταν με τα χεριά πάνω και φαινόταν αγχωμένο. Όταν περπάτησα να πάω στον Λοΐζο είδα το αίμα, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω. Πάγωσα. Είχε στα γόνατα του αίματα ο Τζιωνής. Μετά τράβηξε τον μικρό και τον πήρε στο υπόγειο».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στα όσα διαδραματίστηκαν στον πάνω όροφο, όταν ανέβηκαν τη σκάλα.

«Όταν πήγαμε πάνω είδα δυο γυμνά πόδια μέσα σε λίμνη αίματος και ήταν το τελειωτικό χτύπημα για εμένα. Εκεί πάγωσα. Μετά ακούστηκε ήχος σαν καμπανάκι και φύγαμε. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε σ’ ένα εργοστάσιο και μετά πίσω στο σπίτι του παππού του Τζιωνή».

Σε ερώτηση που πήγε και τι έκανε μετά, ανέφερε ότι πήγε σε ένα πάρκο και προσπαθούσε να τηλεφωνήσει στον Λευτέρη, τη Σάρα και τον Τζιωνή, ενώ σημείωσε πως έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας ότι δεν ξέρει τίποτε, για να του απαντήσουν στη συνέχεια «εξαφανίστου, όπως εν να εξαφανιστούμε τζιαι εμείς».

Ερωτηθείς από τον δικηγόρο του, γιατί δεν πήγε στην Αστυνομία, ο Μάριος Χατζηξενοφώντος είπε πως μετά από την απειλή του Τζιωνή ήταν τόσο σοκαρισμένος, που δεν ήξερε καν τι έγινε μέσα σε εκείνο το σπίτι.

«Ήμουν παγωμένος, σοκαρισμένος. Δεν ήξερα που ήμουν. Ήμουν συγχυσμένος και φοβήθηκα τις συνέπειες. Έκανα σκέψεις όταν τον είδα να μπαίνει από το παράθυρο εκείνου του σπιτιού. Ότι μπορεί να έμπαινε και στο δικό μου σπίτι έτσι. Ήμουν πανικοβλημένος, δεν ήξερα τι να κάνω και λόγω ηλικίας», είπε.

Τελική ευθεία στη διαδικασία

Η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία, με την αυριανή αντεξέταση του Χατζηξενοφώντος από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου.

Ακολούθως, ο κατηγορούμενος θα κληθεί σε απολογία και μετά τις τελικές αγορεύσεις, το Κακουργιοδικείο θα αποφασίσει κατά πόσο ο Χατζηξενοφώντος είναι ένοχος ή αθώος.

Η διαδικασία συνεχίζεται αύριο στις 10:00.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share