Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία φαρμακοποιού: Σοκάρει η κατάθεση του ψυχίατρου που εξέτασε τον καθ'ομολογίαν δράστη!

«Πάσχει από...! Δεν ένιωθε ενοχές»

8 Οκτωβρίου 2019 15:59
Δολοφονία φαρμακοποιού: Σοκάρει η κατάθεση του ψυχίατρου που εξέτασε τον καθ'ομολογίαν δράστη!

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού, Βασίλη Φλώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, τον Σεπτέμβριο του 2018, από τα χέρια ενός φίλου του. Δολοφονία φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό! Ξεσπά η σύζυγός του:«Σκέφτηκες τα παιδιά μου όταν σκότωσες τον άντρα μου;» (Video)

Η κατάθεση του ψυχιάτρου

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώτος ψυχίατρος που τον εξέτασε, ο κατηγορούμενος δεν έπασχε από κατάθλιψη, αλλά από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και χρόνια ψυχοπάθεια. Ο ψυχίατρος διαπίστωσε ότι «δημιουργούσε ένα μηχανισμό προβολής πέρα από τα όρια της εκλογίκευσης» και πως «Θεωρούσε τον εαυτό του μια ζωή αδικημένο, γι’ αυτό και μετά το έγκλημα δεν ένιωθε ενοχές για την πράξη του αλλά μόνο για την οικογένειά του». Δολοφονία φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό: Ένταση, λιποθυμίες και ύβρεις στην πρώτη μέρα της δίκης! (Video)

Ο ίδιος κατέληξε ότι «η γνώμη μου είναι ότι έχει μερικό καταλογισμό της πράξης του. Η ψυχοπαθολογία του δεν του επέτρεπε να κάνει πίσω. Αν είχε ενοχικά, δε θα έκανε μετά αυτές τις συμφεροντολογικές πράξεις συγκάλυψης του εγκλήματος».

Σε ερώτηση του συνηγόρου του κατηγορούμενου προς τον ψυχίατρο, ο γιατρός απάντησε ότι ο καθομολογίαν δράστης είχε επίγνωση της πράξης του, ότι δεν είναι τρελός και ότι εκτιμά ότι η πράξη του ήταν δικαιολογημένη γιατί θεωρούσε ότι το θύμα του είχε κάνει κακό, τον είχε βλάψει. Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ξεσπά η κόρη του φαρμακοποιού! «Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δολοφόνος»! (Video)

Σε μια έντονη αντιπαράθεση με τον δικηγόρο της οικογένειας του φαρμακοποιού ο ψυχίατρος είπε ότι βάσει της πάθησης του θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να δράσει ως επαγγελματίας εκτελεστής.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος ήταν οικογενειακός φίλος για 25 ολόκληρα χρόνια. Ήταν όμως και ο ίδιος άνθρωπος, που για μια οικονομική αντιδικία με το θύμα, δε δίστασε να τραβήξει τη σκανδάλη και να πυροβολήσει πέντε φορές.

ολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ξεσπά η σύζυγος του φαρμακοποιού: «Να τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών»! (Video)

Ξεσπά η σύζυγος του φαρμακοποιού που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου. Δολοφονία φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό: Ένταση, λιποθυμίες και ύβρεις στην πρώτη μέρα της δίκης! (Video)

Η κυρία Ξένια Φλώρου, δήλωσε στην κάμερα του Star ότι δεν δέχεται τη συγγνώμη του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου ζητώντας παράλληλα να τιμωρηθεί ο δράστης με την εσχάτη των ποινών.

«Ήταν ένας στυγερός δολοφόνος. Είναι ένας αμετανόητος δολοφόνος. Είναι μια καθαρή δολοφονία προμελετημένη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας. Να μην αναπνεύσει αέρα ελευθερίας όσο ζει ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ξένια Φλώρου και στη συνέχεια συμπληρώνει: «Ζητάει με δόλια μέσα να γλιτώσει κάποια χρόνια φυλακή, με ψεύτικα χαρτιά να αποδείξει αυτά που τόσα χρόνια ξέραμε. Έναν άνθρωπο που δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Είχε πλήρη καταλογισμό κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος. Η αλήθεια θα λάμψει. Αυτός θα πάρει την έσχατη των ποινών γιατί μόνο αυτή του αξίζει και τίποτα άλλο. Δε δέχομαι καμία συγνώμη, Καμία συγνώμη, καμία δικαιολογία. Εμάς μας έχει καταδικάσει στη θλίψη μας, μας έχει φυλακίσει στη θλίψη για την υπόλοιπη ζωή και εμένα και τα παιδιά μου». Έγκλημα στο Ψυχικό: Σοκάρει η "ταυτότητα" του δολοφόνου του φαρμακοποιού!

Ο χρόνος για την κ. Φλώρου, σταμάτησε ένα χρόνο πριν όταν, στις 8 Σεπτεμβρίου, άκουσε τους πυροβολισμούς και όταν βγήκε στη βεράντα και αντίκρισε νεκρό το σύζυγό της.

«Κατάλαβα ότι έχει τελειώσει η κατάσταση. Είδα έναν άνθρωπο σωριασμένο, μέσα στα αίματα. Νόμιζα ότι ζούσα ένα όνειρο». Η κυρία Ξένια Φλώρου μαζί με τον γιο και την κόρη της προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την τραγική απώλεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης η σύζυγος προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Υπήρχαν στιγμές όμως που δεν άντεχε. «Νομίζω ότι θα ανοίξει την πόρτα και θα ακούσω τα κλειδιά του και θα μπει μέσα να μας αγκαλιάσει και να μας χαιρετήσει όπως έκανε πάντα. Ήταν πολύ ζεστός άνθρωπος. Όχι μόνο σε εμάς αλλά δε ολόκληρη την κοινωνία. Στο μνήμα πάνω γράφουμε τη λέξη δικαιοσύνη. Αυτή περιμένουμε». Σοκαρισμένο το Ψυχικό για την «ενέδρα θανάτου» στον φαρμακοποιό: Τι λένε οι γείτονες

Δείτε αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην κάμερα του Star αναλυτικά όσα ανέφερε η σύζυγος του φαρμακοποιού στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share