Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Έκρηξη στη Βηρυτό: Δήλωση-βόμβα από τον πρόεδρο του Λιβάνου

Πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης με ρουκέτα, βόμβα ή άλλη ενέργεια

7 Αυγούστου 2020 16:06
Έκρηξη στη Βηρυτό: Δήλωση-βόμβα από τον πρόεδρο του Λιβάνου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την φονική έκρηξη στην αποθήκη του λιμανιού της Βηρυτού εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας", δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Αούν σε σχόλιά του που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του. Επίσης, η διαδρομή του πλοίου, το οποίο ήταν γεμάτο με νιτρικό αμμώνιο και η κατάληξη του φορτίου στη Βηρυτό εξετάζεται από τις Αρχές του Λιβάνου

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. "Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό. Δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα. Και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη".

"Ζήτησα από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

Απίστευτες στιγμές στη Βηρυτό: Κοριτσάκι 4 ετών διασώζεται κάτω από τα χαλάσματα

Απίστευτες στιγμές έχουν σημειωθεί στη Βηρυτό τις τελευταίες μέρες, με τα σωστικά συνεργεία να επιχειρούν να σώσουν όσους μπορούν και να τα καταφέρνουν στην περίπτωση ενός 4χρονου κοριτσιού, που ήταν καταπλακωμένο στα χαλάσματα.

Οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από το μπετό και κάπου εκεί ξεπροβάλει το κεφάλι του παιδιού που είναι ζωντανό.

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι αυξάνονται μετά την έκρηξη και χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν τους αγαπημένους τους, είτε σκάβοντας μόνοι τους στα ερείπια είτε στα νοσοκομεία, με την ελπίδα να είναι ζωντανοί.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share