Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Βηρυτό: Αναφορές για τουλάχιστον 10 νεκρούς από την έκρηξη

«Καταστροφή παρόμοια της Χιροσίμα»

4 Αυγούστου 2020 20:12
Τραγωδία στη Βηρυτό: Αναφορές για τουλάχιστον 10 νεκρούς από την έκρηξη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η τραγωδία τελειωμό δεν έχει στη Βηρυτό, αφού ιατρικές πηγές και οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου κάνουν λόγο για 10 τουλάχιστον νεκρούς από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα». Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου ότι το κτίριο της πρεσβείας της στη λιβανική πρωτεύουσα υπέστη ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από το προσωπικό.

Σε όλη τη Βηρυτό υπάρχει διακοπή της υδροδότησης, ενώ ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα».

Συναγερμός στην Ουκρανία: Έκρηξη σε σταθμό του μετρό στο Κίεβο (Video)

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον σταθμό του μετρό «Minskaya» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, όπως μετέδωσε το Kiev Operativ.

Το ουκρανικό μέσο δημοσίευσε δύο βίντεο από την περιοχή.

Κατέρρευσε πολυκατοικία μετά από έκρηξη στη Ρωσία - Ένας νεκρός (photo-video)

Έκρηξη σημειώθηκε συγκρότημα κατοικιών στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει πολυκατοικία και πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας, η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από το φυσικό αέριο.

Περαστικός από την περιοχή βιντεοσκόπησε το συμβάν λίγα μόλις λεπτά μετά την έκρηξη.

Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει το επακόλουθο της έκρηξης, με ένα κομμάτι από το κτίριο να έχει καταρρεύσει και τον τρίτο, τέταρτος και πέμπτος όροφο να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 200 άτομα έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share