Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Τραγωδία στη Νιγηρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε πετρελαιοπηγή

Βρήκαν μοιραίο θάνατο

8 Ιουλίου 2020 19:30
Τραγωδία στη Νιγηρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε πετρελαιοπηγή
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Επτά άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη στην πετρελαιοπηγή Γκμπετιόκουν, στο Δέλτα του Νίγηρα, στη νότια Νιγηρία, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μιας σκάλας σε μια εξέδρα εξόρυξης, όπως ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία.

Τα δυστυχήματα και οι επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων είναι συχνό φαινόμενο στο Δέλτα του Νίγηρα. Οι αγωγοί στην περιοχή αυτή είναι εκτεθειμένοι και συνήθως δεν φυλάσσονται, με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολο στόχο για όσους έχουν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες. Ακόμα μια έκρηξη που κοστίζει τη ζωή σε ανθρώπους, μετά από αυτή στην Κολομβία.

Οι διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στην εξόρυξη πετρελαίου σε θαλάσσιες εγκαταστάσεις, εν μέρει για να μειώσουν τον κίνδυνο στην ξηρά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες Τρίτη στην εξέδρα OML 40, που ανήκει σε μια θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας NPDC και την κοινοπραξία Elcrest. Η NPDC δεν διευκρίνισε αν επηρεάστηκε η παραγωγή πετρελαίου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μόνο ότι έχει ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια της έκρηξης και έχει ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο Πετρελαϊκών Πόρων.

Η Νιγηρία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στην Αφρική, προσπαθεί να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις που είχε η πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού στη χώρα και το νόμισμά της, αφού η ζήτηση καταποντίστηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Εικόνες αποκάλυψης: Αμμοθύελλα «καταπίνει» την πρωτεύουσα της Νιγηρίας (Video)

Εικόνες αποκάλυψεις είχαμε στην Νιγηρία με μια τεράστια αμμοθύελλα να σαρώνει την πρωτεύουσα Νιαμέι. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στο Φοίνιξ των ΗΠΑ

Όπως καταγράφηκε στα βίντεο από την περιοχή, το σύννεφο της άμμου ήταν εκατοντάδες μέτρα και έμοιαζε σαν να «καταπίνει» την πόλη στο πέρασμά του.

Το φαινόμενο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες ύστερα από την αμμοθύελλα, ωστόσο υπάρχει πάντοτε ο φόβος για μετάδοση ασθενειών μέσα από αμμοθύελλες σαν αυτή, όπως η βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με έρευνες, οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να μεταφέρουν μικροσωματίδια, όπως και βακτήρια, μέσα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share