Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου - Τον χτυπούσαν και μέσα στο περιπολικό

Σοκαριστικό

1 Ιουνίου 2020 10:08
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου - Τον χτυπούσαν και μέσα στο περιπολικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την ώρα που οι ΗΠΑ φλέγονται από τις διαδηλώσεις και τις ταραχές για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο ακτιβιστής Σον Κινγκ παρουσιάζει, σύμφωνα με τον ίδιο, έναν από τους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Φλόιντ να τον χτυπάει ακόμη και όταν εκείνος ήταν μέσα στο περιπολικό, ενώ συνάδελφός του βρίσκεται έξω από το περιπολικό και παρακολουθεί το σκηνικό.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο πνιγμός από τον Τσόβιν, ο οποίος πατούσε τον Φλόιντ στο λαιμό ακόμα και ενώ αυτός είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσόβιν έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού και από αμέλεια. Το Σάββατο είχε δημοσιοποιηθεί άλλο ένα βίντεο που κατέγραψε από άλλη γωνία περαστικός με την μοιραία προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Στο βίντεο φαίνονται τρεις αστυνομικοί να έχουν γονατίσει πάνω στον Φλόιντ ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικετεύει ο Φλόιντ τους αστυνομικούς λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του. «Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» προσπαθεί να ψελίσσει ο 46χρονος.

Ακόμα ένας θάνατος στις ΗΠΑ - Βρέθηκε πτώμα άνδρα με μώλωπες στη Μινεάπολη

Οι ΗΠΑ βιώνουν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους, και οι καταστάσεις αυτές είναι πρωτόγνωρες. Πόλεμος με τους αστυνομικούς, φωτιές και οργή είναι καθημερινά φαινόμενα.

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, και το πτώμα του γεμάτο μώλωπες βρέθηκε στη Μινεάπολη, από όπου και ξεκίνησαν όλα, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε κοντά σε καμένο αυτοκίνητο το πρωί στη Μινεάπολη, όπου δολοφονήθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ, ενώ οι εντάσεις δεν έχουν σταματημό.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα όχημα το οποίο φλεγόταν. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμένο αυτοκίνητο και το οποίο έφερε μώλωπες.Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού, οι οποίοι έχουν σπεύσει επί τόπου, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share