Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανζουρλισμός στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - Αυξάνονται οι νεκροί

Πυρά και σε δημοσιογράφους!

31 Μαΐου 2020 13:59
Πανζουρλισμός στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - Αυξάνονται οι νεκροί

Πολλές ήταν οι συγκρούσεις που έγιναν τη νύχτα του Σαββάτου, στους δρόμους των ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Συγκεκριμένα, οι αντιδράσεις διαδηλωτών για το θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτ Φλόιντ από αστυνομική βία -δείτε εδώ ένα βίντεο από τη δολοφονία του-, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας να τους αναχαιτίσουν, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Μάλιστα, ανάμεσα στους διαδηλωτές, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων, με τον τελευταίο εξ αυτών να πέφτει νεκρός στην Ινδιανάπολη από πυροβολισμούς. Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν το τραγικό συμβάν στο κέντρο της πόλης, τονίζοντας πως ερευνούν "περιστατικό μαζικών πυροβολισμών", οι οποίοι τραυμάτισαν 3 άτομα, με το ένα εξ αυτών να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα.

Από την άλλη, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ινδιανάπολης ανέφερε: "η πόλη μας είναι πολύ καλύτερη από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Το κέντρο δεν είναι ασφαλές αυτές τις ώρες, ζητούμε από τους πολίτες που δεν ζουν σε αυτό, να απομακρυνθούν. Αρκετά!".

Επίσης, την Παρασκευή, έχασαν τις ζωές τους άλλοι δυο άνθρωποι, ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ κι ένας ομοσπονδιακός πράκτορας στο Όκλαντ.

Τι συνέβη με τους δημοσιογράφους;

Αρκετοί είναι οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι τεχνικοί μέσων ενημέρωσης που έχουν βρεθεί στο μάτι του... κυκλώνα. Η υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας του Πίτσμπουργκ, ανέφερε, ότι 3 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί από επιθέσεις διαδηλωτών, ενώ 3 μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters τραυματίστηκαν από σφαίρες καλυμμένες από καουτσούκ στη Μινεάπολις το βράδυ του Σαββάτου.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Διαζύγιο ζητάει η σύζυγος του αστυνομικού

Η κυρία Κέλι Τσόβιν, πρώην Μις Μινεσότα, ζητάει διαζύγιο από τον σύζυγό της, δηλαδή τον αστυνομικό που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ.

Από την στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του, έχει ξεσπάσει κύμα οργής στην ΗΠΑ, και δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυρά στις διαδηλώσεις. Όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα, η Κέλι Τσόβιν κατέθεσε επισήμως αίτηση διαζυγίου, μετά από τις κατηγορίες εναντίον του άνδρα της για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν, 44 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή και κατηγορήθηκε για δολοφονία και ανθρωποκτονία σε τρίτο βαθμό, ενώ ορίστηκε εγγύηση 500.000 δολαρίων.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου Ντέρεκ Τσόβιν, Κέλι, ακτινολόγος και πρώην «Μις Μινεσότα» κατέθεσε αίτηση διαζυγίου ζητώντας από όλους να σεβαστούν τα παιδιά που έχει αποκτήσει με τον τέως σύζυγό της καθώς και τους ηλικιωμένους γονείς της.

Ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός συνάντησε την Κέλι όταν επισκέφθηκε, μαζί με έναν συλληφθέντα, το ιατρικό κέντρο - στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός του Τζορτζ Φλόιντ, ώστε ο συλληφθείς να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2010

Η Κέλι, παιδί προσφύγων που έφθασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Λάος, κατέκτησε τον τίτλο της Μις Μινεσότα το 2009, και τώρα ασχολείται με το real estate.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share