Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τζορτζ Φλόιντ: Δυο νεκροί από πυρά στις διαδηλώσεις σε Ντιτρόιτ και Όκλαντ

Ανείπωτη τραγωδία

30 Μαΐου 2020 15:55
Τζορτζ Φλόιντ: Δυο νεκροί από πυρά στις διαδηλώσεις σε Ντιτρόιτ και Όκλαντ

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στις ΗΠΑ, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό, ο οποίος τον πίεσε με το γόνατο στο λαιμό.

Μετά τον θάνατο ενός 19χρονου νεαρού πολίτη στο Ντιτρόιτ πριν από μερικές ώρες, ακόμα ένας άνθρωπος πέφτει νεκρός από τα πυρά στις διαδηλώσεις.

Ένας ομοσπονδιακός πράκτορας, δέχτηκε πυρά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Όκλαντ, τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε. Στο ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε κι ένας συνάδελφός του. Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους, δεν έχουν γίνει γνωστά.

Νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ - Τρεις αστυνομικοί γονατισμένοι πάνω από το σώμα του

Νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, και αφορά την δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ. Το έχει καταγράψει από άλλη γωνία περαστικός και φαίνονται τρεις αστυνομικοί να είναι γονατισμένοι από πάνω του.

Αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει, και εκείνοι να τον κρατάνε ακινητοποιημένο. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικετεύει ο Φλόιντ τους αστυνομικούς λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του.

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» προσπαθεί να πει ο 46χρονος.

Τον πατούσε στον λαιμό ενώ είχε χάσει τις αισθήσεις του

Συγκλονιστικές είναι, εντωμεταξύ, οι λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν που συνελήφθη για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και πλέον κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού και γι' ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Τσόβιν πατούσε τον λαιμό του Φλόιντ για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι για τα 2΄53΄΄ εξ αυτών ο Φλόιντ είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Τζορτζ Φλόιντ: Νεκρός 19χρονος στο Ντιτρόιτ στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του

Νεκρός έπεσε ένας 19χρονος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ντιτρόιτ, με αφορμή τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο νεαρός, δέχτηκε τους πυροβολισμούς γύρω στις 11.30 το βράδυ (τοπική ώρα), σε συμβολή κεντρικών οδών του Ντιτρόιτ, με βάση την ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης.

Η αστυνομία πιστεύει, ότι ένας άγνωστος ύποπτος, που βρισκόταν μέσα σε ένα γκρι Dodge Durango, σταμάτησε το αυτοκίνητο, πυροβόλησε στο πλήθος και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο 19χρονος που τραυματίστηκε από τις σφαίρες, πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share