Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ - Τρεις αστυνομικοί γονατισμένοι πάνω από το σώμα του

Βίντεο από άλλη γωνία

30 Μαΐου 2020 13:38
Νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ - Τρεις αστυνομικοί γονατισμένοι πάνω από το σώμα του

Νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, και αφορά την δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ. Το έχει καταγράψει από άλλη γωνία περαστικός και φαίνονται τρεις αστυνομικοί να είναι γονατισμένοι από πάνω του.

Αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει, και εκείνοι να τον κρατάνε ακινητοποιημένο. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικετεύει ο Φλόιντ τους αστυνομικούς λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του.

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» προσπαθεί να πει ο 46χρονος.

Τον πατούσε στον λαιμό ενώ είχε χάσει τις αισθήσεις του

Συγκλονιστικές είναι, εντωμεταξύ, οι λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν που συνελήφθη για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και πλέον κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού και γι' ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Τσόβιν πατούσε τον λαιμό του Φλόιντ για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι για τα 2΄53΄΄ εξ αυτών ο Φλόιντ είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Τζορτζ Φλόιντ: Νεκρός 19χρονος στο Ντιτρόιτ στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του

Νεκρός έπεσε ένας 19χρονος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ντιτρόιτ, με αφορμή τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο νεαρός, δέχτηκε τους πυροβολισμούς γύρω στις 11.30 το βράδυ (τοπική ώρα), σε συμβολή κεντρικών οδών του Ντιτρόιτ, με βάση την ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης.

Η αστυνομία πιστεύει, ότι ένας άγνωστος ύποπτος, που βρισκόταν μέσα σε ένα γκρι Dodge Durango, σταμάτησε το αυτοκίνητο, πυροβόλησε στο πλήθος και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο 19χρονος που τραυματίστηκε από τις σφαίρες, πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο αστυνομικός τον πατούσε στο λαιμό παρόλο που είχε χάσει τις αισθήσεις του

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, που συνελήφθη για τη δολοφονία του αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ και πλέον κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού και γι' ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο αστυνομικός, πατούσε τον λαιμό του για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός, ότι για τα 2:53' εξ αυτών ο Φλόιντ είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Οι αρχές ανακοίνωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της νεκροψίας στη σορό του Φλόιντ, σύμφωνα με τα οποία ο άτυχος αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του "από έναν συνδυασμό των χειρισμών των αστυνομικών, ενός προβλήματος καρδιάς και πιθανών ουσιών στον οργανισμό του".

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του 46χρονου η οποία υποστήριξε ότι η αναφορά σε υποκείμενα νοσήματα "αποτελούν οφθαλμαπάτη" με τον δικηγόρο της να σημειώνει ότι "η οικογένεια δεν εμπιστεύεται τίποτα από όσα προέρχονται από το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις. Πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε;". Ο ίδιος ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι η οικογένεια έχει προσλάβει δικό της εμπειρογνώμονα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Μινεάπολις: Έκαψαν αστυνομικό τμήμα για τον Τζορτζ Φλόιντ!

Δολοφονία Αφροαμερικάνου: Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Μινεάπολις των ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και η κατάσταση μόνο ως χαοτική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Χιλιάδες κόσμου είναι στους δρόμους και διαμαρτύρεται, με τα επεισόδια να παίρνουν μεγάλη έκταση και το αστυνομικό τμήμα της 3ης περιφέρειας να πυρπολείται, χωρίς να μπορεί κανένα όχημα της πυροσβεστικής να πλησιάσει.

Aρχικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν μέσα στο κτήριο και αφού διέλυσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, έβαλαν φωτιά.

Στη συνέχεια έμειναν εκτός του φλεγόμενου κτηρίου και συνέχισαν την διαμαρτυρία τους, ζητώντας δικαιοσύνη για τον αδικοχαμένο άνδρα.

Νωρίτερα, οι υπεύθυνοι του τμήματος είχαν αναγκαστεί να απομακρύνουν όλο το προσωπικό από τον χώρο, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, όπως ανακοίνωσε ο Τζον Έλντερ, διευθυντής του τμήματος Επικοινωνίας της αστυνομίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share