Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Θλίψη: Πέθανε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Τόπης

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις

29 Μαΐου 2020 13:42
Θλίψη: Πέθανε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Τόπης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρήνος επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον θάνατο του στρατηγού Κωνσταντίνου Τόπη τάξεως ΣΣ79, με καταγωγή από το Συκούριο της Λάρισας, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 63 ετών. Επίσης, σοκ επικρατεί και στον καλλιτεχνικό χώρο με τον θάνατο πασίγνωστης ηθοποιού.

Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του βυθίζει στο πένθος τους ανθρώπους που τον γνώριζαν καθώς και τους συναδέλφους του στις τάξεις του Στρατεύματος.

Επίτιμος Διοικητής του Β' Σώματος Στρατού όπου και άφησε εποχή, πέρασε από την 1η Στρατιά ως επιτελάρχης, αλλά και από μάχιμες μονάδες. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 29/5 από τον Ι.Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας στις 5:30 το απόγευμα με τις δέουσες στρατιωτικές τιμές.

Πέθανε ο Θέμος Στοφορόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ο Πρέσβης επί τιμή, Θέμος Στοφορόπουλος. Επίσης, θρήνος επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ καθώς πέθανε ιδρυτικό στέλεχος.

Ήταν πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, όταν το 1988, εκδηλώνοντας την διαφωνία του με την τότε στροφή του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά και την συμφωνία του Νταβός, υπέβαλε την παραίτησή του.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον πρέσβη επί τιμή Θέμο Στοφορόπουλο, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή.

«Ο Θέμος Στοφορόπουλος διετέλεσε πρέσβης σε διάφορες χώρες, όπως Λίβανος, Συρία, Κύπρος, από όπου και παραιτήθηκε, το 1988, διαφωνώντας με την εξωτερική πολιτική της τότε ελληνικής κυβέρνησης και τη συμφωνία του Νταβός. Για τις υπηρεσίες του, του απενεμήθη ο βαθμός του πρέσβη επί τιμή.

Υπήρξε συγγραφέας πολλών βιβλίων, με θέμα τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Κυπριακό ζήτημα. Όπως ο ίδιος έλεγε συχνά μέσα από τις προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες συναντήθηκε με τις ιδέες του μαρξισμού και το αντι-ιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

Μέχρι το τέλος της ζωής του συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, ενώ υπήρξε για χρόνια ενεργό στέλεχος του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, διατελώντας μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη», αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share