Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άγρια νύχτα επεισοδίων στην Αθήνα - Έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς (Video)

Χαμός

10 Μαΐου 2020 08:24
Άγρια νύχτα επεισοδίων στην Αθήνα - Έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άγρια νύχτα επεισοδίων είχαμε στην Αθήνα με 400 περίπου άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο να προκαλούν εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων, ενώ προχώρησαν και σε ρίψη μολότοφ προς τους άνδρες της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές που σημειώθηκαν νωρίτερα, για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ο νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε καταστήματα στην Κυψέλη προκαλώντας ζημιές στην προσόψεις συνοικιακών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, ενώ την «πλήρωσαν» και κάποια οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια στην Αγία Παρασκευή - 300 νεαροί εν μέσω κορωνοϊού παρτάρουν με μπύρες...

Άγρια επεισόδια εξελίχθηκαν τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, όταν ομάδα περίπου 300 νεαρών συγκεντρώθηκε στο σημείο, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική εν μέσω... κορωνοϊού.

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, τα μέλη των οποίων δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία, φωνάζοντας ύβρεις κατά των Αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με όσα συνέβησαν τα ξημερώματα:

Άρση μέτρων: Εξωτερική παρτάρα στον Βόλο χωρίς μάσκα και αποστάσεις

Καμία τήρηση των κανόνων προστασίας δεν υπάρχει στον Βόλο, αφού ανενόχλητοι οι πολίτες απολάμβαναν τα ποτά τους έξω από τα -κλειστά- μαγαζιά, μετά από την άρση των μέτρων.

Φαίνεται ότι διοργάνωσαν κάποιου είδους πάρτι στην περιοχή Βολονάκη, όπου υπάρχουν και όλα τα μπαρ και οι καφετέριες, και παρ'όλο που είναι κλειστές δεν πτοήθηκαν. Μάλιστα αναμένονται να ανοίξουν και νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, αφού και οι πολίτες δεν μπορούν να περιοριστούν αλλά και οι ιδιοκτήτες χάνουν μεγάλο μέρος του τσίρου τους.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους λοιπόν, με μπύρες και ποτά στα χέρια, χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να τηρείτε προφανώς και αναγκαίες αποστάσεις. Μέσα σε όλον αυτό τον αγώνα που δίνουμε, τέτοια περιστατικά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν έχουν αντιληφθεί όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης. Τα μέτρα φαίνεται ότι δεν τηρούνται από όλους, παρά την έκκληση που έχει γίνει από ειδικούς και την κυβέρνηση.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Take away» ποτά και «άτυπα» πάρτι απαγορεύονται (Video)

Ο Νίκος Χαρδαλίας, με αυστηρό τόνο αναφέρθηκε σε περιστατικά που σημειώθηκαν μετά την άρση των μέτρων του περιορισμού των μετακινήσεων.

Έκανε αυστηρή σύσταση στους ιδιοκτήτες καφέ μπαρ, γνωστοποιώντας πως δεν επιτρέπεται take-away σε ποτά όπως επίσης και τα «άτυπα» πάρτι που στήθηκαν χθες σε πολλές πόλεις,και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Βόλου.

Μίλησε συγκεκριμένα για καφέ-μπαρ και ιδιαίτερα στην περιφέρεια που δεν τηρούνταν οι αποστάσεις και τα μέτρα. «Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτυ και συγχρωτισμός απαγορεύονται».

Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share