Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άγρια επεισόδια στην Αγία Παρασκευή - Νεαροί κάνουν... πάρτι με μπύρες στην πλατεία Αγ. Ιωάννου (Video)

Δύο διμοιρίες ΜΑΤ επί τόπου

6 Μαΐου 2020 00:17
Άγρια επεισόδια στην Αγία Παρασκευή - Νεαροί κάνουν... πάρτι με μπύρες στην πλατεία Αγ. Ιωάννου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν μετά τις 23.30 το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Παρασκευή, μεταξύ ομάδας νεαρών, οι οποίοι έκαναν πάρτι, και αστυνομικών. Άγρια επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στην Χίο με φωτιές και πετροπόλεμο, μετά τον θάνατο 47χρονης Ιρακινής από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκείος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στην πλατεία όπου βρισκόταν ομάδα νεαρών. Ακολούθησαν αψιμαχίες ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά των νεαρών.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Take away» ποτά και «άτυπα» πάρτι απαγορεύονται (Video)

Ο Νίκος Χαρδαλίας, με αυστηρό τόνο αναφέρθηκε σε περιστατικά που σημειώθηκαν μετά την άρση των μέτρων του περιορισμού των μετακινήσεων.

Έκανε αυστηρή σύσταση στους ιδιοκτήτες καφέ μπαρ, γνωστοποιώντας πως δεν επιτρέπεται take-away σε ποτά όπως επίσης και τα «άτυπα» πάρτι που στήθηκαν χθες σε πολλές πόλεις,και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Βόλου.

Μίλησε συγκεκριμένα για καφέ-μπαρ και ιδιαίτερα στην περιφέρεια που δεν τηρούνταν οι αποστάσεις και τα μέτρα. «Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτυ και συγχρωτισμός απαγορεύονται».

Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

Άρση μέτρων: Εξωτερική παρτάρα στον Βόλο χωρίς μάσκα και αποστάσεις

Καμία τήρηση των κανόνων προστασίας δεν υπάρχει στον Βόλο, αφού ανενόχλητοι οι πολίτες απολάμβαναν τα ποτά τους έξω από τα -κλειστά- μαγαζιά, μετά από την άρση των μέτρων.

Φαίνεται ότι διοργάνωσαν κάποιου είδους πάρτι στην περιοχή Βολονάκη, όπου υπάρχουν και όλα τα μπαρ και οι καφετέριες, και παρ'όλο που είναι κλειστές δεν πτοήθηκαν. Μάλιστα αναμένονται να ανοίξουν και νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, αφού και οι πολίτες δεν μπορούν να περιοριστούν αλλά και οι ιδιοκτήτες χάνουν μεγάλο μέρος του τσίρου τους.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους λοιπόν, με μπύρες και ποτά στα χέρια, χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να τηρείτε προφανώς και αναγκαίες αποστάσεις. Μέσα σε όλον αυτό τον αγώνα που δίνουμε, τέτοια περιστατικά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν έχουν αντιληφθεί όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης. Τα μέτρα φαίνεται ότι δεν τηρούνται από όλους, παρά την έκκληση που έχει γίνει από ειδικούς και την κυβέρνηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share