Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στη Κεφαλονιά: 1 νεκρός - 5 αγνοούμενοι

Ελληνική συνδρομή στις έρευνες

30 Απριλίου 2020 08:03
Συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στη Κεφαλονιά: 1 νεκρός - 5 αγνοούμενοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 5 επιβαινόντων του καναδικού ελικοπτέρου Sikorsky CH-124 «Sea King», το οποίο συνετρίβη χθες το βράδυ σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς, κοντά στο Ιόνιο πέλαγος.

Οι ιταλικές αρχές έχουν εντοπίσει ήδη τα συντρίμμια του, ενώ το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό πως βρέθηκε και ένας νεκρός. Στο σημείο, σε περιοχή περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς ή 20 μίλια εντός του FIR Ρώμης, μεταβαίνει ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2.

Την είδηση της συντριβής του ελικοπτέρου που μετείχε στην Νατοϊκή άσκηση «Reassurance», επιβεβαίωσαν και οι Ενοπλες Δυνάμεις του Καναδά λίγο αργότερα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες, διευκρινίζοντας πως οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

«Η επαφή χάθηκε με το αεροσκάφος καθώς συμμετείχε σε συμμαχικά γυμνάσια στα ανοικτά της Ελλάδας. Καθώς η κατάσταση ακόμη εξελίσσεται, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες να δώσουμε αυτή τη στιγμή», ανέφεραν αργά τη νύχτα. Η στρατιωτική διοίκηση του NATO στη Μονς, στο Βέλγιο, επιβεβαίωσε επίσης «την εξαφάνιση ελικοπτέρου» των καναδικών ένοπλων δυνάμεων και ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας».

Ελικόπτερο τυλίγεται στις φλόγες και συντρίβεται! Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο!

Ένα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με ένα ελικόπτερο να τυλίγεται στις φλόγες και να συντρίβεται! Τραγωδία είχαμε στην Γαλλία πριν λίγες μέρες, με τρεις νεκρούς, από πτώση ελικοπτέρου.

Συγκεκριμένα, Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία κατέρριψαν σήμερα ένα ελικόπτερο που πιστεύεται ότι ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στην πόλη Ναϊράμπ της επαρχίας Ιντλίμπ, μετέδωσε το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών και των συριακών δυνάμεων στη συριακή επαρχία.

Το TRT Haber δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το συμβάν, το οποίο σημειώνεται μία ημέρα αφού ο συριακός κυβερνητικός στρατός σκότωσε πέντε Τούρκους στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με δύο διοικητές των Σύρων ανταρτών, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους- αέρος τον οποίο εκτόξευσαν οι δυνάμεις τους.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το TRT Haber στο Twitter:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share