Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος! Νεκροί οι δύο πιλότοι!

Τραγωδία!

25 Δεκεμβρίου 2019 13:14
Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος! Νεκροί οι δύο πιλότοι!

Σημειώθηκε συντριβή μαχητικού αεροσκάφους MiG σήμερα στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο πιλότοι, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ILNA.

Πριν μια βδομάδα σημειώθηκε ακόμα ένα θρίλερ στον αέρα, μιας και αεροσκάφος με προορισμό το Περθ αναγκάστηκε να προσγειωθεί.

Θρίλερ στον αέρα! Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους!

Ώρες αγωνίας βίωσαν οι επιβάτες του αεροσκάφος της Qantas με προορισμό το Περθ. Σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε εκτάκτως το πρωί της Κυριακής (15/12) στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ λόγω εμφάνισης πυκνού καπνού στην καμπίνα.

Πολλές είναι οι φορές, που οι επιβάτες έχουν βρεθεί σε αυτή την άσχημη κατάσταση, και δεν έχουν τον έλεγχο της. Μια ακόμα περίπτωση ήταν όταν ένας πιλότος αεροπλάνου έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου!

Μισή ώρα μετά την απογείωσή του, ο πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει και να δώσει εντολή για εκκένωση του αεροπλάνου από τις τσουλήθρες για τις περιστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ο καπνός προκλήθηκε λόγω βλάβης στο υδραυλικό σύστημαTwitter

«Τρομακτική» χαρακτήρισε την περιπέτεια ένας από τους επιβάτες ενώ μία γυναίκα περιέγραψε μέσω Twitter: «Μόλις αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την πτήση για Περθ λόγω μηχανικών προβλημάτων. Έπρεπε να κατέβουμε από τις φουσκωτές τσουλήθρες όταν η καμπίνα γέμισε καπνό και ο πιλότος φώναζε να εκκενώσουμε το αεροσκάφος».

«Ήμασταν στο διάδρομο προσγείωσης και περιμέναμε να ρυμουλκηθεί το αεροσκάφος όταν άρχισε να μυρίζει καμένο», ανέφερε ο επιβάτης Dillon Parker στο ABC.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ο καπνός προκλήθηκε λόγω βλάβης στο υδραυλικό σύστημα του αεροσκάφους, το οποίο ερευνάται.

Θρίλερ στον αέρα για 80 επιβάτες! Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου! (Video)

Αεροπλάνο τύπου Sukhoi Superjet 100, της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Yanal στο οποίο επέβαιναν 80 επιβάτες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Τιουμέν, όταν διαπιστώθηκε ότι ο αριστερός του κινητήρας τέθηκε εκτός λειτουργίας. Θρίλερ στον αέρα: Επιβάτες ουρλιάζαν και προσευχόντουσαν! (Video)

«Το αεροσκάφος Superjet προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο Τιουμέν. Η προσγείωση έγινε κανονικά. Δεν υπάρχουν τραυματίες» δήλωσαν αρμόδιοι της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, προσθέτοντας ότι στον διάδρομο προσγείωσης είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έκτακτης ανάγκης. Ο απόλυτος τρόμος: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά μπροστά στους επιβάτες! (photos)

Το τοπικό τμήμα του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους δεν χρειάζονται κάποια βοήθεια και πως τα συνεργεία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης άρχισαν αποχωρούν από το αεροδρόμιο μετά την ομαλή προσγείωση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, ο αριστερός κινητήρας του αεροσκάφους, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Τιουμέν – Αγία Πετρούπολη, τέθηκε εκτός λειτουργίας όταν εισήλθε σμήνος πουλιών στον κινητήρα κατά την απογείωση του. Πτήση θρίλερ: Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε δρόμο με έναν κινητήρα - 12 τραυματίες!

Οι επιβάτες του αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα αναχωρούσαν για τον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος. Σύμφωνα το πρακτορείο TASS το αεροσκάφος με αριθμό RA-89081 είχε κατασκευασθεί τον Απρίλιο του 2017.

Στις 15 Αυγούστου αεροσκάφος Airbus 321 των αερογραμμών των Ουραλίων (URAL Airlines) που πραγματοποιούσε την πτήση Μόσχα – Συμφερούπολη, είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, καθώς μετά την απογείωση του προσέκρουσε στο αεροσκάφος σμήνος γλάρων, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας και οι δύο κινητήρες του. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Νταμίρ Γιουσούποφ και ο συγκυβερνήτης Γκεόργκι Μουρζίν κατάφεραν να προσγειώσουν το αεροσκάφος χωρίς τους ανασυρόμενους τροχούς προσγείωσης, σε αγρό με καλαμπόκι και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο χωρίς να χάσει την ζωή του κανένας από τους 226 επιβάτες και το επταμελές του πλήρωμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share