Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Θρήνος στις ΗΠΑ: Πάνω από 23.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Δραματική άνοδος

13 Απριλίου 2020 23:55
Θρήνος στις ΗΠΑ: Πάνω από 23.000 οι νεκροί από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρομακτική άνοδο σημειώνει ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, που πλέον αποτελεί την χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και έχετε αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο του ιού.

Οι νεκροί στην Αμερική έχουν ξεπεράσει τις 23.000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Τα κρούσματα υπερβαίνουν τις 570.000, με τον Ντόναλντ Τραμπ να επιμένει ότι με το επιτελείο του έχουν κάνει καλή δουλειά, καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις για πάνω από 2 εκατομμύρια περιστατικά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μετά τις ΗΠΑ, σε αριθμό θανάτων ακολουθούν Ιταλία και Ισπανία, ενώ η πολιτεία της Αμερικής που έχει υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα είναι η Νέα Υόρκη, όπου ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό ξεπέρασε τις 10.000.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει επανεκκίνηση της οικονομίας τον επόμενο μήνα, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος θα αποφασίσει πότε θα μπει η οικονομία σε τροχιά κανονικότητας και όχι οι κυβερνήτες ξεχωριστά για κάθε πολιτεία.

Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Μέχρι τις 11 Μαΐου η καραντίνα

Παράταση της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 11 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε νέο του διάγγελμα.

Χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία εξετάζουν χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ενώ στην Ελλάδα όπως έγινε σήμερα γνωστό θα γίνει σταδιακά από τον Μάϊο, Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν άλλοι 574 θάνατοι στη Γαλλία, ανεβάζοντας κοντά στους 15.000 τον συνολικό αριθμό.

«Θα ζήσουμε πολλούς μήνες ακόμα με τον ιό. Από τις 11 Μαΐου οι δήμοι θα μπορούν να δίνουν μάσκες σε κάθε πολίτη. Ενδεχομένως να γίνει υποχρεωτική η μάσκα», δήλωσε ο Μακρόν.

Τα σύνορα της Γαλλίας με τις χώρες εκτός ΕΕ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, τόνισε ακόμη. Τι δήλωσε ο Μακρόν για το άνοιγμα σχολείων

«Ζούμε δύσκολες στιγμές με τον κορωνοϊό» διμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος παραδέχτηκε τις ελλείψεις σε μάσκες και αντισηπτικά.

Τόνισε ότι το σύστημα Υγείας λειτουργεί υπό πίεση και πως η πανδημία δεν έχει ακόμα περιοριστεί. «Η ελπίδα αναγεννάται αλλά τίποτα δεν έχει κατακτηθεί» επεσήμανε συγκεκριμένα.

Όπως ξεκαθάρισε ο Μακρόν, από τις 11 Μαΐου θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ θα υπάρξει μια διαφορετική οργάνωση για τα πανεπιστήμια. Για τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ ξεκαθάρισε ότι ίσως επιτραπούν από τα μέσα Ιουλίου, ενώ σημείωσε πως κάτι ανάλογο ισχύει για τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share