Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανικός στη θάλασσα: Αεροπλανοφόρο γυρίζει άμεσα λόγω ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού σε 40 ναύτες!

Συναγερμός!

8 Απριλίου 2020 14:25
Πανικός στη θάλασσα: Αεροπλανοφόρο γυρίζει άμεσα λόγω ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού σε 40 ναύτες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός επικρατεί στη θάλασσα, με το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ», που ανήκει στη Γαλλία, να γυρίζει άμεσα, αφού όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, 40 ναύτες έχουν ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, θέτοντας το πλοίο σε συναγερμό.

«Από σήμερα, μια ομάδα εντοπισμού που διαθέτει τεστ κατευθύνεται στο αεροπλανοφόρο προκειμένου να ερευνήσει τα περιστατικά που εμφανίστηκαν και να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού πάνω στο σκάφος», πρόσθεσε σε μια ανακοίνωση το Υπουργείο, διευκρινίζοντας πως το πλοίο, που βρίσκεται τώρα στον Ατλαντικό, πλέει προς τη Μεσόγειο για να επιστρέψει στην Τουλόν πριν από την αρχικά προβλεπόμενη ημερομηνία της 23ης Απριλίου.

«Οι ναύτες που παρουσιάζουν συμπτώματα έχουν τεθεί σε απομόνωση για λόγους προφύλαξης του υπόλοιπου πληρώματος. Καμία επιδείνωση δεν έχει διαπιστωθεί σε αυτούς τους ασθενείς», ανέφερε το Υπουργείο. Η χώρα, παράλληλα, ζει τον εφιάλτη της με 1.427 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός των μολύνσεων ή των ύποπτων μολύνσεων στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων δεν αναφέρεται λεπτομερώς, όμως σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση που δημοσιοποίησε το Σάββατο η Υπουργός Φλοράνς Παρλί, περίπου 600 περιστατικά (πολίτες και στρατιωτικοί) έχουν ταυτοποιηθεί και κανένας θάνατος.

Η Υπουργός έχει κατ' επανάληψη πει ότι η ασθένεια δεν θα εμποδίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίσουν το σύνολο των αποστολών τους.

Το αεροπλανοφόρο διαθέτει ιατρική ομάδα που περιλαμβάνει περίπου 20 επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, χειρουργούς). Διαθέτει επίσης αίθουσα νοσοκομειακής περίθαλψης με περίπου 12 κρεβάτια, αναπνευστήρες, scanner, «καθώς και έναν χώρο περιορισμού περίπου εκατό θέσεων».

Η επιδημία της Covid-19 έχει πλήξει ένα άλλο αεροπλανοφόρο, το αμερικανικό Θίοντορ Ρούζβελτ, στον Ειρηνικό ωκεανό. Η διαχείριση της κρίσης από τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες αρχικά αρνήθηκαν να εκκενώσουν το αεροπλανοφόρο και στη συνέχεια απέπεμψαν τον κυβερνήτη του, οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Ναυτικού.

Σοκαριστικό στοιχείο: Αν έχετε αυτό το νόσημα κινδυνεύετε άμεσα από κορωνοϊό!

Ο κορωνοϊός Covid-19 διαρκώς μελετάται και διάφορα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα, με τους ανθρώπους που υποφέρουν από ένα συγκεκριμένο νόσημα να κινδυνεύουν άμεσα από τον φονικό ιό, που δεν επιτίθεται μόνο στους πνεύμονες.

Οι γιατροί έχουν παρατηρήσει από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας ότι οι ασθενείς με τον εν λόγω κορωνοϊό, που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών προβλημάτων, τείνουν να τον δέχονται σε υψηλότερα ποσοστά και να υποφέρουν πολύ περισσότερο από αυτόν. Δείτε, αντίστοιχα, ποιο είναι το νόσημα, χάρη στο οποίο δεν κινδυνεύει κάποιος να «κολλήσει» τον ιό.

Όπως και άλλοι κορωνοϊοί, ο ιός αυτός επιτίθεται κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα. Εισέρχεται στο σώμα από μικροσκοπικά σταγονίδια σάλιου μέσω της μύτης και του στόματος και κατευθύνεται προς την αναπνευστική οδό και τους πνεύμονες, όπου οι γλυκοπρωτεΐνες στην επιφάνεια του σωματιδίου του ιού «κολλάνε» στα κύτταρα των πνευμόνων.

Η πρώτη απόδειξη, όμως, ότι μπορεί να είναι επικίνδυνος για την καρδιά προέκυψε στην Κίνα, η οποία αποτέλεσε τον πρώτο «σταθμό» της πανδημίας, ανέφεραν γιατροί στο Kaiser Health News.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από πανεπιστημιακό νοσκομείο στην Ουχάν, διαπιστώθηκε πως το 19,7% των 416 νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό, έδειξε σημάδια καρδιακής βλάβης.

Ακόμη, περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που είχαν καρδιακή βλάβη (το 51%) πέθαναν, ενώ νοσηλεύονταν για κορωνοϊό. Συγκριτικά, μόλις το 4,5% των ασθενών χωρίς καρδιακή βλάβη, έχασε τη μάχη.

Κορωνοϊός: Η αποκάλυψη του αναλυτικού πίνακα σύγκρισης σχετικά με τα μέτρα που πήρε κάθε χώρα

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα που αποκαλύπτει την σύγκριση μεταξύ των χωρών και τα μέτρα που πήρε η κάθε μία από αυτές για την προστασία κατά του κορωνοϊού!

Στις 17 Μαρτίου, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε μια 30ήμερη απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών για τους κατοίκους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός των συνόρων της. Όμως, σε ολόκληρη την Ευρώπη, η σοβαρότητα και το χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων μέτρων διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Ουσιαστικά, το σημείο στο οποίο επιβλήθηκε η κοινωνική αποστασιοποίηση συνέβη σε διαφορετικά σημεία της καμπύλης μόλυνσης της κάθε χώρας. Ωστόσο πριν προχωρήσουμε στο θέμα να υπενθυμίσουμε την εκτίμηση που δίνουν οι ειδικοί για το πόσους θανάτους θα έχουμε στην Ελλάδα!

Το Politico ετοίμασε έναν οδηγό σχετικά με το πότε τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα και πόσο διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται ο αριθμός των ημερών μεταξύ του πρώτου θανάτου από τον κορωνοϊό σε κάθε χώρα και της εφαρμογής κάθε μέτρου στην χώρα αυτή.

Για παράδειγμα, στην Ιταλία, την χώρα που έχει πληγεί όσο καμία άλλη στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό, οι αθλητικές διοργανώσεις και οι μεγάλες εκδηλώσεις σταμάτησαν 12 ημέρες μετά τον πρώτο θάνατο, ενώ την ίδια ημέρα αποφασίστηκε και το κλείσιμο των σχολείων, επιτρέποντας έτσι, εν μέρει, την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στην Γαλλία, που χθες σημειώθηκε ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, οι αθλητικές και άλλες διοργανώσεις σταμάτησαν μετά από 15 ημέρες από τον πρώτο θάνατο ενώ τα σχολεία έκλεισαν μετά από 31 ημέρες.

Αντιθέτως, η Ελλάδα πήρε άμεσα μέτρα προστασίας, διακόπτοντας όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις και κλείνοντας τα σχολεία, προτού καν σημειωθεί κάποιος θάνατος, όπως και η Τσεχία και η Πορτογαλία.

Ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ το μέτρο

Ο αριθμός μηδέν εμφανίζεται όταν το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή πριν από την καταγραφή του πρώτου θανάτου που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό στην χώρα. Οι πρώτοι θάνατοι στην Αυστρία, την Ελλάδα και την Πολωνία αναφέρθηκαν στις 12 Μαρτίου, στην Ουγγαρία στις 15 Μαρτίου, στην Πορτογαλία στις 18 Μαρτίου και στην Τσεχία στις 22 Μαρτίου.


Τα μέτρα που πήρε η κάθε χώρα για να πολεμήσει την πανδημία του κορωνοϊού στις 27 χώρες κράτη μέλη της ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share