Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Καμία ελπίδα στον κόσμο: Η μπύρα Corona σταμάτησε την παραγωγή της… εξαιτίας του κορωνοϊού!

Απίστευτο!

3 Απριλίου 2020 12:40
Καμία ελπίδα στον κόσμο: Η μπύρα Corona σταμάτησε την παραγωγή της… εξαιτίας του κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φαίνεται πως… ελπίδα στον κόσμο δεν υπάρχει καμία, αφού η μπύρα Corona έχει μειώσει κατά πολύ τις πωλήσεις της εξαιτίας… του κορωνοϊού, με το κοινό να συνδέει τις δύο έννοιες, κάτι που οδήγησε τον παγκόσμιο «κολοσσό» να σταματήσει την παραγωγή του.

Η διοίκηση της ζυθοποιίας χαρακτήρισε ως «διόλου ουσιώδη» την ανάγκη να παράγει νέες παρτίδες από μπύρες στο Μέξικο, την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει και τις οδηγίες περιορισμού από την Κυβέρνηση της χώρας, λόγω της πανδημίας.

Κάτι τέτοιο, πάντως, δε σημαίνει πως η εταιρεία θα μείνει αδρανής, καθώς ψάχνει κι άλλους τρόπους παραγωγής, μιας και η αγροτική παραγωγή δεν έχει διακοπεί, ενώ έχει και άλλες διάσημες μάρκες, όπως η Pacifico και η Modelo, τις οποίες θα επιχειρήσει να «σπρώξει» στην αγορά, έστω κι αν δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο η Corona.

Η μαζική παραγωγή, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αρχίσει και πάλι, μόλις η αναστολή αυτή σταματήσει και οι οδηγίες από την Κυβέρνηση γίνει πιο ελαστική, ενώ τονίζει στην ανακοίνωσή της, ότι θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε πλάνο, όπου θα διατηρήσει προμήθειες μπύρας αρκετές για τον επόμενο κρίσιμο καιρό, με το εργατικό της προσωπικό να δουλεύει κατά 75% από το σπίτι.

Βασιζόμενη στο γεγονός, ότι συνεχίζει να επιτρέπεται η παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η εταιρεία προσπαθεί να μετριάσει τις απώλειες της, έχοντας ήδη σημειώσει αρκετά μεγάλες απώλειες εξαιτίας της Corona, ενώ σε πρόσφατο δημοψήφισμα απορρίφθηκε το χτίσιμο ενός νέος εργοστασίου ζυθοποιίας, αξίας 1.5 δισ. δολαρίων, στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Εφιάλτης: Εκτίμηση για 10 εκατ. κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως!

Μέχρι και 10 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να έχουν κορωνοϊό αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, με τον επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών Αυστραλίας να αναφέρει αυτή την εκτίμηση και να τη στηρίζει στο γεγονός, ότι αρκετές χώρες έχουν έλλειψη διαγνωστικών τεστ, κάτι που φυσικά δεν τις βοηθά να εντοπίσουν τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο οποίος στηρίζεται σε επίσημα σημερινά στοιχεία, τα κρούσματα νέου κορονοϊού ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο, αλλά ο αρχίατρος της Αυστραλίας σημείωσε ότι ο πραγματικός τους αριθμός παγκοσμίως μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπλάσιος. «Παγκοσμίως έχουμε καταγράψει ένα εκατομμύριο κρούσματα. Ωστόσο πιστεύουμε ότι ο πραγματικός τους αριθμός είναι πέντε ή δέκα φορές μεγαλύτερος», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μπρένταν Μέρφι. Δείτε και ποια φάρμακα επεσήμανε μόλις πριν από λίγο ο ΕΦΕΤ ως επικίνδυνα για τον φονικό ιό.

Τα ποσοστά θνησιμότητας διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ των διαφόρων χωρών, συνέχισε, πράγμα το οποίο τον κάνει να πιστεύει ότι πολλά κρούσματα δεν εντοπίζονται.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ζητήσει από τις χώρες να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που κάνουν για τον νέο κορωνοϊό, ενώ κάποιοι επικριτές έχουν επίσης επισημάνει διαφορές στον τρόπο που ορισμένες χώρες καταμετρούν τα κρούσματα SARS-CoV-2. Η Κίνα, όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου κορονοϊού στα τέλη του περασμένου έτους, μόνον πρόσφατα άρχισε να καταμετρά τα ασυμπτωματικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, προκαλώντας επικρίσεις από κάποιους διεθνείς ειδικούς. Χωρίς να επικρίνει την Κίνα, ή άλλες χώρες, ο Μέρφι σημείωσε ότι δεν εμπιστεύεται άλλα στοιχεία πέραν αυτών της Αυστραλίας.

«Οι μόνοι αριθμοί τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα είναι οι αυστραλιανοί αριθμοί, ειλικρινά», δήλωσε. Η Αυστραλία έχει καταγράψει σχεδόν 5.300 κρούσματα και 28 θανάτους μέχρι στιγμής από τον ιό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share