Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Φυλάκιση δύο ετών σε ζευγάρι που «έσπασε» την καραντίνα

Φοβερές καταστάσεις στο δικαστήριο!

3 Απριλίου 2020 11:59
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Φυλάκιση δύο ετών σε ζευγάρι που «έσπασε» την καραντίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φοβερές καταστάσεις επικράτησαν σήμερα (2/4) στα δικαστήρια της Καρδίτσας, με ένα ζευγάρι ομογενών από τη Γερμανία που «έσπασε» την καραντίνα και έκανε βόλτες στο κέντρο της πόλης να… κάνει χαμό και να το πληρώνει, αφού καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο στα 2.000 ευρώ.

Το ζευγάρι ήταν σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μέχρι τις 6 Απριλίου, αλλά το βράδυ της 31ης Μαρτίου εντοπίστηκαν να αγοράσουν σάντουιτς από φαστφουντάδικο και ψιλικά από περίπτερο στην περιοχή της Πλατείας Δικαστηρίων. Περιπολικό της αστυνομίας τους εντόπισε και στον έλεγχο των αστυνομικών ο άντρας άρχισε να φωνάζει και να χειρονομεί. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για παραβίαση της καραντίνας και τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο, όπου οδηγήθηκαν σήμερα και δικάστηκαν. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.000€.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Καρδίτσα

Το ζευγάρι άσκησε έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι για να συνεχίσουν την καραντίνα στο σπίτι τους. Στην περιοχή της Θεσσαλίας, πάντως, δεν έχουν προκύψει ακόμη πολλές σοβαρές περιπτώσεις κορωνοϊού, αν και Βουλευτής Λάρισας κόντεψε να περάσει στη διασωλήνωση.

Την περασμένη Τρίτη (31/3) αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι άνοιξε καφενείο, το οποίο λειτουργεί και ως παντοπωλείο στους Σοφάδες Καρδίτσας και σε έλεγχο της αστυνομίας, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 150€ επιτόπου σε έναν πελάτη. Στο αυτόφωρο όπου οδηγήθηκε, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος της καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή, καθώς το κατάστημα εξυπηρετούσε και τους καταναλωτές ως παντοπωλείο.

Συνολικά στην Καρδίτσα τις τελευταίες μέρες έχουν βεβαιωθεί 106 πρόστιμα των 150€, που αφορούν σε διάφορες παραβάσεις ατόμων που αγνοούν τους περιορισμούς και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί οι αρχές για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

 

Ροή ειδήσεων

Share