Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Τραγικό: 20 παιδιά τραυματίστηκαν από πυρά όλμου σε σχολείο!

Σοκ!

13 Φεβρουαρίου 2020 20:55
Τραγικό: 20 παιδιά τραυματίστηκαν από πυρά όλμου σε σχολείο!

20 παιδιά τραυματίστηκαν από πυρά όλμου στο σχολείο τους στο Μιανμάρ και προς το παρόν δεν είναι γνωστή η προέλευση των πυρών.Από τον Ιανουάριο του 2019, δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί και περίπου 100.000 έχουν εκτοπιστεί.

Περίπου είκοσι παιδιά τραυματίστηκαν από πυρά όλμου που έπληξαν Δημοτικό σχολείο στο κρατίδιο Ραχίν, μια περιοχή της δυτικής Μιανμάρ. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η προέλευση των πυρών.
«Ένα κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά. Τα υπόλοιπα παιδιά τραυματίστηκαν στα χέρια και στα πόδια», δήλωσε ο Ταρ Άγε Μάουνγκ, δάσκαλος στο σχολείο του χωριού Χαμούε, στην επαρχία Μπουτινταούνγκ στην Μιανμάρ. Όλοι είναι μέλη της εθνότητας Χάμι, μιας βουδιστικής μειονότητας.

Μάχες ανάμεσα στον στρατό της Μιανμάρ και τους αντάρτες του Στρατού του Αρακάν (AA) διεξάγονταν περίπου τρία χιλιόμετρα από το χωριό. «Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι τα βλήματα θα μπορούσαν να φθάσουν στο σχολείο μας», πρόσθεσε.

Δεκάδες άμαχοι θύματα των εχθροπραξιών στην Μιανμάρ

Από τον Ιανουάριο του 2019, δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί και περίπου 100.000 έχουν εκτοπιστεί από την αύξηση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και τον AA, που μάχεται για περισσότερη αυτονομία του βουδιστικού πληθυσμού της περιοχής.

Δεν υπάρχει «κανένας λόγος» να θεωρήσουμε πως το βλήμα εναντίον του σχολείου εκτοξεύθηκε από τον στρατό, δήλωσε ο εκπρόσωπος της δυτικής διοίκησης, ο συνταγματάρχης Ουίν Ζάου Όο, ο οποίος πρόσθεσε πως ο AA μερικές φορές κλέβει όπλα και πυρομαχικά που ανήκουν στον στρατό. «Εκτοξεύει πυρά εναντίον των χωριών με τις οβίδες μας και λέει μετά ψευδώς πως υπεύθυνος είναι ο στρατός», είπε.

Επιδρομές εναντίον στρατιωτικών στην Μιανμάρ
Ο AA, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν διαθέσιμος προς το παρόν για να σχολιάσει τις πληροφορίες. Απαγωγές, βομβιστικές επιθέσεις, επιδρομές εναντίον στρατιωτικών: η οργάνωση ενέτεινε τις επιχειρήσεις της τους τελευταίους μήνες. Ο στρατός ανταπάντησε αναπτύσσοντας χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή.

Η Μπουτινταούνγκ είναι μία από τις επαρχίες της Μιανμάρ στις οποίες οι αρχές έχουν διακόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ένα μέτρο που επικρίθηκε έντονα από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι διακοπές αυτές επηρεάζουν «δυσανάλογα τους αμάχους στις ζώνες της σύγκρουσης, παρεμποδίζοντας τις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, τα μέσα επιβίωσης και την εργασία των παρατηρητών», ανέφεραν σήμερα σε μια ανακοίνωση διάφορες ΜΚΟ.

Το κρατίδιο Ραχίν υπήρξε το θέατρο του δράματος των μουσουλμάνων Ροχίνγκια. Από τον Αύγουστο του 2017, περίπου 740.000 μέλη αυτής της εθνοτικής μειονότητας διέφυγαν από τις διώξεις του στρατού και βουδιστικών πολιτοφυλακών, που έχουν χαρακτηριστεί «γενοκτονία» από τους ερευνητές του ΟΗΕ, καταφεύγοντας σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στο Μπανγκλαντές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός στο Μενίδι: Έπεσαν πυροβολισμοί!

Πυροβολισμοί στην Κρήτη: Ένας νεκρός!

Συναγερμός στην Κόρινθο: Πυροβόλησαν φυγόποινο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο AthensMagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share