Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Κόρινθο: Πυροβόλησαν φυγόποινο!

Άγριο κυνηγητό με την αστυνομία!

8 Φεβρουαρίου 2020 16:48
Συναγερμός στην Κόρινθο: Πυροβόλησαν φυγόποινο!

Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς στην Αρχαία Κόρινθο κατά ενός φυγόποινου, και τελικά τον συνέλαβαν! Σύμφωνα με μάρτυρες, πρόκειται για άγριο κυνηγητό μεταξύ δυο Ι.Χ. αυτοκινήτων τα οποία ανταλλάσσουν πυροβολισμούς κοντά στον Ακροκόρινθο.

Μετά από το μακελείο σε εμπορικό κέντρο, ακόμα μια είδηση που μας έχει συγκλονίσει. Στο σημείο σπεύδει μεγάλη αστυνομική δύναμη, καθώς και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ για τυχόν τραυματίες.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής όταν αστυνομικοί της ασφάλειας και κλιμάκιο της ΟΠΚΕ, εντόπισαν σε σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους τον άνδρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 7 καταδικαστικές αποφάσεις και 2 εντάλματα σύλληψης για απάτες, πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Όταν ο 44χρονος δράστης αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του, ανέπτυξε ταχύτητα και εμβόλισε περιπολικό της αστυνομίας ενώ μάλιστα κατά την διάρκεια της διαφυγής του οι αστυνομικοί έριξαν πυρά ακινητοποίησης.

Ακολούθησαν ολονύκτιες αναζητήσεις με τους αστυνομικούς να τον εντοπίζουν τραυματισμένο το πρωί του Σαββάτου σε σπίτι φίλου του, οποίος συνελήφθη και αυτός για υπόθαλψη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, σήμερα (8.2.2020), σε οικία στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητούνταν για σωρεία διωκτικών εγγράφων.

Ειδικότερα εκκρεμούσαν σε βάρος του (7) καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (64) ετών και δύο (2) μηνών και χρηματικής ποινής (50.000) ευρώ για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες, απάτες, υπεξαιρέσεις και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης καθώς και (2) εντάλματα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για απατή και πλαστογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθη για υπόθαλψη και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της οικίας στην οποία εντοπίσθηκε και είχε βρει καταφύγιο ο 44χρονος φυγόποινος.

Σημειώνεται ότι, χθες το μεσημέρι, σε οίκημα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, είχε εντοπιστεί και πάλι ο παραπάνω 44χρονος αναζητούμενος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών επιβιβάστηκε σε όχημα και αφού κινήθηκε κατά των αστυνομικών, διέφυγε εμβολίζοντας περιπολικό αυτοκίνητο.

Πραγματοποιήθηκαν πυρά ακινητοποίησης του οχήματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 44χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, με διαμπερές τραύμα στο δεξί πόδι.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο: Τουλάχιστον 12 νεκροί! (Video)

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι είναι νεκροί και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών από έναν στρατιώτη που άνοιξε πυρ, σε εμπορικό κέντρο στην Ταϋλάνδη!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο στρατιώτης σκότωσε πρώτα τον διοικητή του και δύο ακόμα στρατιώτες στην στρατιωτική βάση, όπου υπηρετούσε, στην περιοχή Μουάνγκ. Ακόμη μία τραγωδία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε τοπική αγορά 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Κατόπιν έκλεψε ένα στρατιωτικό τζιπ και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πεζών σε όλη τη διαδρομή του προς το εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο ένοπλος μετέδιδε live την επίθεση μέσω Facebook.

Όταν έφτασε στο εμπορικό κέντρο, άρχισε να πυροβολεί εναντίον των καταστηματαρχών και ανθρώπων που έκαναν τα ψώνια τους εκεί. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Οι Αρχές ζητούν από τους περίοικους και τους επισκέπτες της περιοχής να μην κυκλοφορούν στην περιοχή και να συνεργάζονται με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στους γύρω δρόμους

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατιώτης ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Jakrapanth Thomma κρατά ομήρους στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου.

Μακελειό στη Συρία: 14 νεκροί από βομβαρδισμούς!

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην εμπόλεμη Συρία μετά από βομβαρδισμό του τελευταίου οχυρού στην περιοχή Ιντλίμπ. Ωστόσο, μόλις λίγες ημέρες πριν ένα ακόμη μακελειό είχε σημειωθεί στη Συρία που στοίχισε τη ζωή σε 18 αμάχους ανάμεσα τους και 6 παιδιά!

Οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων επτά «μέλη της ίδιας οικογένειας» σκοτώθηκαν όταν ερρίφθησαν «βαρέλια με εκρηκτικά» στο χωριό Σαρμίν της επαρχίας Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.

Η μισή επαρχία — όπως και τομείς στις γειτονικές επαρχίες του Χαλεπιού, της Χάμας και της Λαττάκειας —βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ, του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία. Στην περιοχή είναι επίσης παρούσες άλλες, μικρότερες οργανώσεις τζιχαντιστών και εξασθενημένες οργανώσεις ανταρτών.

Άλλοι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές κυβερνητικών δυνάμεων σε διαφορετικές περιοχές της Ιντλίμπ, ενώ τέσσερις ακόμη σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, πάντα σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Με την υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνης, το καθεστώς της Δαμασκού κατέγραψε τα δύο τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες νίκες σε βάρος των τζιχαντιστών και των ανταρτών κι έχει ανακτήσει πλέον πάνω από το 70% της συριακής επικράτειας. Τις τελευταίες εβδομάδες, απέσπασε εδάφη στην Ιντλίμπ, έπειτα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και σφοδρές χερσαίες μάχες.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι, μέλη τηλεοπτικών συνεργείων που κάλυπταν τις μάχες ακολουθώντας τα κυβερνητικά στρατεύματα, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για εργαζόμενους προσκείμενου στο καθεστώς τηλεοπτικού σταθμού και δύο αραβόφωνων ιρανικών τηλεοπτικών δικτύων. Έγιναν «στόχος τρομοκρατών», ανέφερε το SANA.

Εξαιτίας της αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών πάνω από 388.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, υπολογίζει ο ΟΗΕ.

Η γειτονική Τουρκία, προστάτιδα δύναμη κάποιων οργανώσεων ανταρτών, που έχει αναπτύξει στρατεύματα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, βλέπει με κακό μάτι την προέλαση των δυνάμεων της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Χθες Κυριακή, εφεδρείες και θωρακισμένα μπήκαν στη Συρία για ενισχύσουν τις τουρκικές θέσεις, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου και ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αρκετές εκατοντάδες Σύροι συγκεντρώθηκαν εξάλλου χθες στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, κοντά στην κοινότητα Χάρεμ, για να απαιτήσουν να τους επιτραπεί η διέλευση, ανέφερε άλλος ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Άνδρες και γυναίκες με βαλίτσες και παιδιά στα χέρια έκαναν πορεία ως έναν τοίχο στην κορυφή του οποίου είναι εγκατεστημένα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, υπό το άγρυπνο βλέμμα τούρκων συνοριοφρουρών.

«Από την Ιντλίμπ στο Βερολίνο», έγραφε ένα πανό, «Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να ζήσουν με ασφάλεια», τόνιζε ένα δεύτερο.

Η σύρραξη στη Συρία, η οποία ξέσπασε πριν από σχεδόν εννιά χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 380.000 ανθρώπους και έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share