Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Ο όγκος στο πρόσωπό του όλο και μεγάλωνε και μετά από 24 επεμβάσεις δεν έβλεπε αλλαγή! Εκεί που είχε χάσει κάθε ελπίδα όμως...

Η εικόνα του σοκάρει!

27 Ιανουαρίου 2020 15:12
Ο όγκος στο πρόσωπό του όλο και μεγάλωνε και μετά από 24 επεμβάσεις δεν έβλεπε αλλαγή! Εκεί που είχε χάσει κάθε ελπίδα όμως...

Όσο θυμάται τον εαυτό του, ο 25χρονος Λούκας Μακούλει υπέφερε από καρκίνο και από έναν επίπονο όγκο στο πρόσωπό του, που δεν σταματούσε να μεγαλώνει. Η εικόνα του σήμερα σοκάρει...

Η μεγάλη μάζα τον πονούσε συνεχώς, μείωνε την αυτοπεποίθησή του και επηρέαζε την αντιμετώπιση που είχαν οι άλλοι απέναντί του. Παρόλο που είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, ο όγκος που έχει φόβιζε τους ανθρώπους πριν καν τον γνωρίσουν. Η ιστορία του συγκινεί, όπως αυτή του πατέρα με την κόρη του, που διαγνώστηκαν με καρκίνο την ίδια ώρα!

Αλλά από την στιγμή που δήλωσε πως ήθελε να αλλάξει την εμφάνισή του, η κοινότητά του έχει ενωθεί για να τον βοηθήσει να κάνει την επέμβαση που θα του αλλάξει τη ζωή. Επειδή ο όγκος έχει επηρεάσει την καθημερινότητά του, ο Λούκας έχει κάνει 24 επεμβάσεις από όταν ήταν 10 ετών. Τώρα όμως πιστεύει πως αυτή η επέμβαση θα είναι η τελευταία και θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Ένας από τους λόγους που χρειάστηκε τόσες επεμβάσεις ήταν γιατί η μία από αυτές ήταν αποτυχημένη. Αυτό τον ανάγκασε να μείνει πολύ στο νοσοκομείο. Του είπαν επίσης πως θα έπρεπε να περιμένει να κάνει άλλη μία επέμβαση όταν θα είναι μεγαλύτερος και ο όγκος θα έχει σταματήσει να μεγαλώνει.

Μόνο τότε θα μπορούσαν να τον αφαιρέσουν εντελώς. Ο όγκος που είχε στο πρόσωπό του όμως τον έκανε να περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια γιατί ήταν πιο ευάλωτος στα πειράγματα των άλλων παιδιών.

Ωστόσο, επειδή το κόστος της επέμβασης έχει αυξηθεί πολύ, η οικογένειά του δεν μπορεί πια να το καλύψει. Δεν είναι ασφαλισμένος και δεν έχει άλλο τρόπο να πληρώσει τους γιατρούς και τα διάφορα έξοδα.

Έτσι, σκέφτηκε να κάνει το μόνο πράγμα που μπορούσε – να στραφεί στους γείτονές του και να τους ζητήσει βοήθεια. Έφτιαξε μια σελίδα στο GoFundMe και άρχισε να δέχεται δωρεές για την επέμβαση. Πλέον έχει μαζέψει πάνω από $105,000 από όταν έφτιαξε την σελίδα.

Τώρα, ονειρεύεται να φαίνεται ‘φυσιολογικός’ και έχει τα χρήματα για να το κάνει. Ενώ χρειάζεται περίπου $45,000 ακόμα για την επέμβαση, δεν μπορεί να εκφράσει την ευγνωμοσύνη που νιώθει προς τους κατοίκους του Αϊντάχο.

«Μαμά μην κλαις» λέει 3χρονος με καρκίνο επειδή οι γονείς του δεν έχουν λεφτά για τη θεραπεία του!

Η σπαρακτική στιγμή που ένα 3χρονο αγοpάκι που πάσχει από καρκίνο παρηγορεί την μητέρα του, επειδή, οι γονείς του δεν μπορούν άλλο να αντέξουν οικονομικά τη θεραπεία του, απαθανατίστηκε και πραγματικά ραγίζει καρδιές, όπως και η ιστορία με την 4χρονη που κόβει τα μαλλιά της μαμάς της πριν ξεκινήσεις τη χημειοθεραπεία!

Ο μόλις τριών ετών Λι Λουγιανγκ, από την ανατολική Κίνα, πάσχει από έναν σπάνιο καρκίνο και έχει, ήδη, υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, επτά ακτινοθεραπείες και επτά χημειοθεραπείες.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Οι γονείς του έχουν ξοδέψει όλες τις οικονομίες τους, ενώ χρωστάνε ακόμη 24.000 ευρώ, τη στιγμή που οι γιατροί δηλώνουν ότι θα χρειαστούν ακόμη 56.000 ευρώ – ένα αστρονομικό ποσό για μία οικογένεια αγροτών.

Οι απελπισμένοι γονείς αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη θεραπεία του γιου τους, τον περασμένο μήνα, αφού κανένας από τους φίλους ή τους συγγενείς τους δεν μπορούσε να τους δανείσει πια χρήματα, σύμφωνα με φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Dahe δήλωσε ότι πήρε τον μικρό Λι Λουγιανγκ στο νοσοκομείο Xinhua στη Σαγκάη τον Ιούνιο, προκειμένου να υπάρξουν καλύτεροι ιατρικοί πόροι.

Η οργάνωση είπε, επίσης, ότι και οι δύο γονείς του έπρεπε να σταματήσουν να εργάζονται για να φροντίσουν το αγόpι.

«Όταν ένα παιδί πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια, και οι δύο γονείς θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα της Κίνας », δήλωσε ο ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Dahe, στο MailOnline.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ο ιδρυτής της Dahe, η μητέρα του Junyang, Κιου Λιφανγκ, φώναξε με δάκρυα: «Εμείς πραγματικά δεν έχουμε άλλους τρόπους. Ο σύζυγός μου και εγώ τσακωνόμαστε κάθε μέρα λόγω των χρημάτων».

Βλέποντας τη μητέρα να κλαίει συνέχεια, ο 3χρονος Λουγιανγκ σκούπισε απαλά τα δάκρυα από το πρόσωπο της και της είπε «μαμά, μην κλαις».

Με τη βοήθεια του Dahe, ο Λουγιανγκ κατάφερε να συνεχίσει τη θεραπεία του στις 3 Αυγούστου στο Νοσοκομείο Παίδων στο Anhui.

Παρ’ όλα αυτά ο δρόμος για να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση ο 3χρονος Λουγιανγκ είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share