Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Νεκρός ο Τάσος Γλαντζής σε ηλικία 57 ετών!

Τραγική είδηση!

15 Ιανουαρίου 2020 14:09
Νεκρός ο Τάσος Γλαντζής σε ηλικία 57 ετών!

Ο Τάσος Γλαντζής, παιδαγωγός και ιδρυτής του Κοπερτί, Τάσος Γλαντζής, πέθανε σήμερα μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Μια σοκαριστική είδηση που έρχεται να προστεθεί στον θάνατο του Βαγγέλη Ασπρόμουγγου!

Ο παιδαγωγός, ιδρυτής του Κοπερτί, Τάσος Γλαντζής, πέθανε σήμερα μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Η οικογένεια του ανακοίνωσε μέσω του Facebook ότι «αύριο 16/1 στις 15.00 θα αποχαιρετήσουμε τον Τάσο μας. Θα βρεθούμε στην αίθουσα δεξιώσεων ‘’ΓΑΙΑ’’ η οποία βρίσκεται στην οδό Στ. Καζαντζίδη απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Επιθυμία του Τάσου είναι αντί για λουλούδια, ανθοδέσμες και στεφάνια, οικονομική ενίσχυση σε συλλογικότητες αλληλεγγύης που σχετίζονται με όσα ο Τάσος πάλεψε στη ζωή του». Ποιος ήταν Ο Τάσος Γλαντζής γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1963, σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και έπειτα εργάστηκε σε παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία ομάδας φίλων των φιλοξενούμενων προσφύγων καθώς και σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης των μικρών προσφυγόπουλων στα κέντρα φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Το 1999 ίδρυσε το παιδικό φεστιβάλ “Παραθινούπολη” στον δήμο Καλαμαριάς και στη συνέχεια ίδρυσε το Κοπερτί. Ήταν μέλος συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και ήταν ενεργά παρών σε πολλές δομές.

Ανείπωτη θλίψη για το θάνατο της 24χρονης φοιτήτριας που ζούσε με 0,25€ τη μέρα!

Με την ιστορία αυτής της 24χρονης φοιτήτριας από την Κίνα σίγουρα θα δακρύσει και ο πιο σκληρός άνθρωπος. Κατά καιρούς το Athensmagazine.gr σας έχει παρουσιάσει διάφορες συγκινητικές ιστορίες όπως αυτή της φτωχής γιαγιάς που περπατούσε ξυπόλητη στα χιόνια, αυτή η 24χρονη όμως φάνηκε να έχει πραγματικά "θράσος" και θέληση για να βοηθήσει τον άρρωστο αδερφό της με κάθε τρόπο.

Η σοβαρά υποσιτισμένη φοιτήτρια άφησε την τελευταία της πνοή, όπως αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και το BBC. H Γου Χαγιάν ζούσε για πέντε χρόνια τρώγοντας μόνο τσίλι και ρύζι και έφτασε σε σημείο να ζυγίζει 20 κιλά. Το κορίτσι δυστυχώς δεν τα κατάφερε και σε ηλικία μόλις 24 ετών πέθανε, στην προσπάθειά της ο αδερφός της, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, να έχει την ιατρική βοήθεια που χρειαζόταν.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ήταν τόσο υποσιτισμένη που τα φρύδια και το 50% των μαλλιών της είχαν πέσει. Οπως αναφέρει το άρθρο του BBC η Κινέζα φοιτήτρια εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τον περασμένο Οκτώβριο. Οταν οι φωτογραφίες της δόθηκαν στη δημοσιότητα, αμέσως η κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε και άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να την βοηθήσει.

Η Γου Χαγιάν και ο αδελφός της έχασαν τους γονείς τους νωρίς. Έχασαν την μητέρα τους όταν το κορίτσι ήταν 4 ετών ενώ ο πατέρας τους πέθανε ενώ πήγαινε στο σχολείο. Εκείνη και ο αδελφός της στηρίχτηκαν στη γιαγιά τους και στη συνέχεια στους θείους τους, οι οποίοι μπορούσαν να τους δίνουν περίπου 40 ευρώ (300 γουάν) κάθε μήνα.

Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά πήγαν για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε ο αδελφός της, με την ίδια να ξοδεύει μόλις 25 λεπτά την ημέρα (2 γουάν) την ημέρα για τον εαυτό της. Έτρωγε μόνο ρύζι και τσίλι.

Δυστυχώς η υγεία της 24χρονης ήταν πλέον μη αναστρέψιμη και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η οικονομία της Κίνας είναι σε άνθιση τα τελευταία χρόνια, η φτώχεια είναι αισθητή, με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής να τονίζει πως το 2017 πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share