Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα!

Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι πιο επικίνδυνα;

9 Ιουλίου 2019 07:18
Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα!

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και η Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμό! Ποιες περιοχές όμως κινδυνεύουν περισσότερο;

Στον χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος υπάρχει στην Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα, την δυτική Στερεά, την Θεσσαλία, την ανατολική, δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο, καθώς και στα Δωδεκάνησα. Κύριος λόγος είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται και σήμερα λόγω των ανέμων που αναμένονται έως και 6 μποφόρ. Στον χάρτη τονίζεται πως σε περιοχές που ενδέχεται να πέσουν κεραυνοί και υπάρχουν δασικές εκτάσεις, ο κίνδυνος είναι ακόμη πιο αυξημένος. Να σας θυμίσουμε ότι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Σταμάτα!

Ο χάρτης με την πρόβλεψη για πυρκαγιές

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει «κιτρινίσει» για σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, ως επίφοβες για πυρκαγιά:

Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτιά σε οικισμούς!

Συναγερμός έχει σημάνει στη Φθιώτιδα για μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση ανάμεσα στο Καστρί και τη Γραμμένη του δήμου Μακρακώμης.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας όπου το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.


Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το lamiareport.gr σηκώθηκαν και τα δυο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας για να κάνουν ρίψεις νερού.

Η φωτιά αυτή την ώρα καίει ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ωστόσο είναι κοντά σε οικισμούς και σε στάνες με πρόβατα, που είναι κοντά στο Καστρί, το Παλιούρι και τη Γραμμένη.

Στόχος των πυροσβεστών άλλα και των πιλότων είναι να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί μετά τα πράγματα θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία: Καταστράφηκαν 45.000 τόνοι ουίσκι!

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αργολίδα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share