Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Τραγωδία: Καταστράφηκαν 45.000 τόνοι ουίσκι!

Ενός σφηνακίου σιγή...

8 Ιουλίου 2019 10:19
Τραγωδία: Καταστράφηκαν 45.000 τόνοι ουίσκι!

Κεραυνός έπεσε σε αποθήκη της εταιρείας Beam Suntory, προκάλεσε πυρκαγιά και το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν 45.000 τόνοι μπέρμπον της εταιρείας που μεταξύ άλλων παράγει και το γνωστό Jim Beam.

Στην αποθήκη που βρίσκεται στο Κεντάκι των ΗΠΑ, υπήρχε μπέρμπον σχετικά μικρής περιόδου ωρίμασης, εξήγησε η εταιρεία σε ανάρτησή της στο Twitter. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό και ευτυχώς, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Η απώλεια 45.000 τόνων μπορεί να ακούγεται τεράστια, ωστόσο η εταιρεία παράγει περί τα 3,3 εκατομμύρια τόνους και συνεπώς, δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς.

Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Πολλοί πίνουν το ουίσκι τους σκέτο ενώ άλλοι επιλέγουν να βάλουν νερό! Ποιο είναι όμως το καλύτερο; Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Είναι και εκείνοι που βάζουν coca-cola κάτι που δεν είναι και πολύ καλό!

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ερευνητικό περιοδικό “Scientific Reports”, το νερό στο ουίσκι είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε. “Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έτσι έχει καλύτερη γεύση”, δήλωσε ο χημικός Björn Karlsson, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λίγο ακόμη «νέρωμα» του ουίσκι, πέρα από αυτό που έχει γίνει κατά την εμφιάλωσή του, βελτιώνει τη γεύση του.

Η προσθήκη νερού -σε σημείο που η περιεκτικότητα του ουίσκι να πέφτει στο 25% έως 27%- φαίνεται πως διευκολύνει τη συγκέντρωση στην επιφάνεια του ποτού των γευστικών ουσιών που το βοηθούν να απελευθερώνει ένα πλούσιο μείγμα αρωμάτων. Άλλωστε, η βρετανική λέξη «ουίσκι » (whiskey) προέρχεται από την κελτική γαελική λέξη «uisge» που σημαίνει «νερό».Δεν υπάρχει ωστόσο ακριβής συνταγή για το πόσο νερό βελτιστοποιεί τη γεύση του ουίσκι, σύμφωνα με τον Karlsson.

Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και ο bartender του Spiti cocktail bar στο Χαλάνδρι, Σίμος Ταγαράς, ο οποίος υποστηρίζει πως μερικές σταγόνες νερού στο ποτό μπορούν να σταματήσουν την ιδιότητα του αλκοόλ να “καίει-παραλύει” τους θύλακες της μύτης και της γλώσσας που σχετίζονται με την όσφρηση και τη γεύση αντίστοιχα. “Η προσθήκη νερού προκαλεί διάσπαση των αμινοξέων δημιουργώντας μία μικρή χημική αντίδραση όπου απελευθερώνει νέες χημικές ενώσεις που ονομάζονται εστέρες, δηλαδή αρώματα”, λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ποτό!

Πυρκαγιά στη Μάνη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share