Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Τραγωδία στο Ελληνικό: Κανένα ελαφρυντικό στους υπευθύνους του λούνα παρκ!

Όπου είχε χάσει τη ζωή του ο 13χρονος...

29 Μαρτίου 2019 19:04
Τραγωδία στο Ελληνικό: Κανένα ελαφρυντικό στους υπευθύνους του λούνα παρκ!

Αυλαία πέφτει στην υπόθεση θανάτου του 13χρονου Βασίλη, αλλά και του τραυματισμού της 11χρονης αδελφής του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό με την καταδίκη, σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, του Ιταλού συντηρητή των παιχνιδιών και του Έλληνα διαχειριστή της επιχείρησης.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του παιδιού το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχους τους δυο κατηγορούμενους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, μετατρέποντας, ωστόσο, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο που ήταν αντιμέτωποι σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Στους δυο κατηγορούμενους δόθηκε αναστολή ενώ η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών καταδικάστηκε και ένας από τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, ο οποίος φυγοδικεί, καθώς κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας.

Οι δικαστές έκριναν αθώους του δυο Πακιστανούς υπαλλήλους του λούνα παρκ. Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αφού εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια των παιδιών απέδωσαν το κακό που έγινε στις έντονες καιρικές συνθήκες. Οι κατηγορούμενοι περιέγραψαν την απότομη αλλαγή του καιρού και έκαναν λόγο για ένα ανεμοστρόβιλο, που οδήγησε το φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.

Μαφία των φυλακών: Οι δύο δικηγόροι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση!

Κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, αντιμετωπίζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο δικηγόροι, Γ. Αντωνόπουλος μαι Χρ. Κιουμουρτζή που συνελήφθησαν χθες με ένταλμα του ειδικού ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας Ευ. Νικόπουλου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να εκδοθούν και άλλα εντάλματα για τη σύλληψη εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία αναφέρει πως η εγκληματική οργάνωση για την οποία κατηγορούνται οι δυο δικηγόροι συστάθηκε το 2014 και από τότε οι κατηγορούμενοι ως μέλη της φέρονται να έχουν διενεργήσει σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Οι δυο δικηγόροι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ειδικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άρης Φλώρος κατέθεσε στον ανακριτή!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Αντωνόπουλος δεν αποδέχεται την εμπλοκή του στην υπόθεση, όπως δήλωσε και ο συνήγορος του Αλ. Λυκουρέζος, ο οποίος ανέφερε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share