Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Εφιάλτης δίχως τέλος στα Δερβενοχώρια! Για τέταρτη σερί μέρα μαίνεται η πυρκαγιά! Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες...

28 Ιουνίου 2016
Εφιάλτης δίχως τέλος στα Δερβενοχώρια! Για τέταρτη σερί μέρα μαίνεται η πυρκαγιά! Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες...

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στα Δερβενοχώρια.

Οι φλόγες κατακαίνε δασική έκταση σε τρία μέτωπα: το ένα βρίσκεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα είναι νότια της Στεφάνης και ένα τρίτο προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.

Το πιο ανησυχητικό μέτωπο είναι αυτό κοντά στο χωριό Πράσινο χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία. Ήδη ελικόπτερα έχουν αρχίσει τις ρίψεις νερού.

Οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη για να μην "περάσει" η φωτιά στην Πάρνηθα. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 16 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 5 σκαπτικά μηχανήματα.

Από το Σάββατο οπότε εκδηλώθηκε η φωτιά έχει καεί μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Κυβερνήτης καναντέρ: «Είχαμε άγιο»

Ο κυβερνήτης του παρολίγον μοιραίου καναντέρ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απέδωσε τη σωτηρία του και στη βούληση του θεού, «ήταν και θέμα αγίων που μας βοήθησε που πήγαν όλα καλά.

Εντάξει ήταν και η εκπαίδευση και από την μοίρα η εκπαίδευση που μας έχει παρασχεθεί, αυτό μας έσωσε πάρα πολύ που μπορέσαμε και αντιμετωπίσαμε αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ήταν η πιο δύσκολή στιγμή και αυτό που λέμε και η καλύτερη μέρα της ζωής μου όχι η χειρότερη που λέει κάποιος».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share