Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Από το 1961: Το κορυφαίο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας θα το βρεις σ' αυτό το ζαχαροπλαστείο. Ατελείωτες ουρές για ένα κоμμάτι του

Καθημερινά επικρατεί πανικός

23 Ιανουαρίου 2024 09:00
Από το 1961: Το κορυφαίο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας θα το βρεις σ' αυτό το ζαχαροπλαστείο. Ατελείωτες ουρές για ένα κоμμάτι του
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Γαλακτομπούρεκο: Η γεύση του είναι μυρωδάτη, βελούδινη και διαθέτει πολλά φύλλα τραγανής κρούστας. Κάνει την Αθήνα να παραμιλά. Αρώματα ολόφρεσκου βουτύρου και απολαυστικό σιρόπι συνθέτουν ένα παραδοσιακό και φημισμένο γλυκό, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να φέρει αντίσταση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει δοκιμή για έξι γαλακτομπούρεκα, τα οποία ακολουθούν για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι όσο εύκολη φαίνεται μια συνταγή γαλακτομπούρεκου, τόσο δύσκολη είναι στην παρασκευή της. Θέλει μαεστρία και μεράκι για να πετύχει κανείς αυτά τα αποτελέσματα.

Το κορυφαίο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας θα το βρεις σ' αυτό το ζαχαροπλαστείο. Ατελείωτες ουρές για ένα κоμμάτι του

Πρόκειται για σταθερή αξία. Οι λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών λατρεύουν το γαλακτομπούρεκο του ζαχαροπλαστείου Κοσμικόν. Αυτό έχει διαγράψει τη δική του πορεία στο χρόνο. Μια πορεία, η οποία ξεκίνησε από το 1961. Οι διακρίσεις του είναι πολλές. Όμως, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν μπορεί να παρασκευαστεί από αγνές πρώτες ύλες.

Το φύλλο του είναι χειροποίητο. Το βούτυρο γάλακτος που το δημιουργεί έρχεται από τη Θεσσαλία και από τη Μυτιλήνη. Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία μέχρι και σήμερα δεν είναι ευρέως γνωστή. Μάλιστα, κάτι εκπληκτικό, αν κάποιος μπει στον πειρασμό για να το δοκιμάσει.

Το κορυφαίο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας θα το βρεις σ' αυτό το ζαχαροπλαστείο. Ατελείωτες ουρές για ένα κоμμάτι του

Αθήνα: Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο στην Αθήνα και τα υπόλοιπα γλυκά

Στο σιρόπι του δεν προστίθεται χυμός λεμόνι. Αυτό συμβαίνει, διότι κάτι τέτοιο θα αλλάξει όλη τη γεύση του, η οποία παραμένει αυθεντική. Εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης την κρέμα κανταΐφι, το προφιτερόλ, αλλά και το τσουρέκι. Πέρα από το γαλακτομπούρεκο, αυτά τα τρία αποτελούν τα καλύτερα γλυκά. Τα καλύτερα γλυκά ως εναλλακτική λύση, διότι το γαλακτομπούρεκο παραμένει νούμερο ένα στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Καταστήματα

Aγ. Νικόλαος - Λεωφ. Ιωνίας 104 |Τ:210.86.49.124

Aγ. Ελευθέριος - Χρυσοστόμου Σμύρνης 69 | Τ: 210.20.23.350

Π. Φάληρο Αγ. Αλεξάνδρου 102 & Ζησιμοπούλου | Τ: 210.98.11.677 -

Αγ. Μαρίνα- Ιερά Οδός 335| Τ: 210.544.7828-

Γλυφάδα - Πλατεία Βάσως Κατράκη 6 |Τ: 210.89.43.919

Αγ. Παρασκευή - Χαλανδρίου 34 | Τ: 210.60.86.337

 

Ζαχαροπλαστεία

Ροή ειδήσεων

Share