Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα: Το χωριό με τον «Δρόμο της Αγάπης» που αποτελεί ιδανικό προορισμό για ερωτική απόδραση (video)

Το απόλυτο ρομαντικό μέρος στην Ελλάδα για mini εξόρμηση με τον/την αγαπημένο/η σας

14 Φεβρουαρίου 2024 08:03
Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα: Το χωριό με τον «Δρόμο της Αγάπης» που αποτελεί ιδανικό προορισμό για ερωτική απόδραση (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πελοπόννησος έχει να προσφέρει εκατοντάδες επιλογές για μια απόδραση που ταιριάζει στον καθένα.

Η Βυτίνα είναι ένας από αυτούς σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα και αποτελεί ιδανική πρόταση για μια ρομαντική απόδραση με αφορμή την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Με την ευκαιρία, μάθετε όσα δεν γνωρίζετε για την γιορτή των ερωτευμένων.

Μόνο και μόνο επειδή στην Βυτίνα υπάρχει ο Δρόμος της Αγάπης, αυτό την καθιστά ρομαντική! Μπορεί η μαγεία του να γίνεται αισθητή κυρίως το Φθινόπωρο, με τα πορτοκαλί χρώματα της φύσης, ωστόσο όποια άλλη εποχή και να τον επισκεφθείτε είναι βέβαιο πως θα περάσετε όμορφα.

Μια από τις λιγότερο γνωστές γωνιές της Πελοποννήσου, η ομορφότερη, που σύμφωνα με τους ντόπιους αριθμεί 5 εκατομμύρια δέντρα.

Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα: Το χωριο με τον «Δρόμο της Αγάπης» που αποτελεί ιδανικό προορισμό για ερωτική απόδραση (video)

Σε απόσταση 40 λεπτών από την Αρχαία Ολυμπία και τρεισήμισι ώρες από την Αθήνα, θα φτάσετε στο οροπέδιο της Φολόης. Εκεί θα βρείτε ένα απέραντο δάσος, το Δάσος των Κενταύρων.

Παναγίτσα: Το ειδυλλιακό χωριό της Μακεδονίας με τις τρεις τεχνητές λίμνες που «μαγεύουν» το μυαλό (video)

Κάθε χωριό της Ελλάδας έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και ομορφιά. Κάποια, παρά το μικρό τους μέγεθος ή το γεγονός ότι δεν είναι πολύ φημισμένα, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Με την ευκαιρία, δείτε το μαγευτικό μονοπάτι της Παύλιανης ιδανικό για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Μπορεί να μπουν στην καρδιά μας για τους δικούς τους λόγους και να μας κάνουν να θέλουμε να τα επισκεφθούμε στο μέλλον. Ένα από αυτά σίγουρα είναι η Παναγίτσα. Ένα χωριό πανέμορφο στη βόρεια Ελλάδα το οποίο μάλιστα διαθέτει τρεις τεχνητές λίμνες. Αυτό από μόνο του μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς τι αντικρίζει κανείς, από άποψη φυσικού περιβάλλοντος, μόλις βρεθεί εκεί. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...

Παναγίτσα: Το ειδυλλιακό χωριό της Μακεδονίας με τις τρεις τεχνητές λίμνες που «μαγεύουν» το μυαλό (video)

Παναγίτσα: Το ελληνικό χωριό με τις τρεις τεχνητές λίμνες

Το χωριό Παναγίτσα αποτελεί στην πραγματικότητα το χωριό με το παλιό όνομα Όσλοβο. Βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων στο Όρος Βόρας και απολαμβάνει την μοναδική θέα προς την λίμνη Βεγορίτιδα, τη λεγόμενη λίμνη με τα πολλά ονόματα. Η Παναγίτσα βρίσκεται στην Πέλλα και είναι ένα χωριό που αξίζει να γνωρίσεις αν βρεθείς στην περιοχή για μια φθινοπωρινή ή χειμερινή απόδραση. Το χωριό αυτό στην Πέλλα διαθέτει τρεις τεχνητές λίμνες της, από τις οποίες αρδεύεται και λειτουργεί υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που τροφοδοτεί το τοπικό δίκτυο. Είναι κάτι ξεχωριστό για τον επισκέπτη που θα βρεθεί εκεί. Περπατώντας στην φύση της περιοχής θα δεις επίσης τρεχούμενα νερά και καταρράκτες, με ομορφιά που θα σου κλέψει την καρδιά. Θα απορείς, δε, πώς δεν το γνώριζες ή δεν το είχες ακουστά...

Το όμορφο αυτό χωριό και γενικά η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος εδώ και 24 χρόνια, από το 1997. Σε μια πλευρά μάλιστα του χωριού έχει ανακαυφθεί ένας αρχαίος οικισμός, ο οποίος χρονολογείται μάλιστα από την Εποχή του Χαλκού μέχρι και τα ελληνιστικά χρόνια.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share