Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άγραφα: Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την πιο όμορφη και επικίνδυνη διαδρομή (Video)

Ταξίδι με drone σε μία από τις πιο επικίνδυνες και συνάμα ομορφότερες χωμάτινες διαδρομές της χώρας μας

13 Νοεμβρίου 2022 16:55
Άγραφα: Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την πιο όμορφη και επικίνδυνη διαδρομή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο όμορφη αλλά και επικίνδυνη διαδρομή στην Ελλάδα βρίσκεται στα Άγραφα και εκεί μάς ταξιδεύουν τα πλάνα από το εντυπωσιακό drone βίντεο του Travel Inspiration.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Tο ελληνικό χωριό στο οποίο θέλει να μετακομίσει όλη η Ευρώπη (Video)

Αφετηρία είναι η τετραπλή διασταύρωση χωματόδρομων, πάνω από τον οικισμό Καμάρια των Αγράφων και προορισμός, το ίδιο το χωριό των Αγράφων, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά διπλάσια του υψομέτρου του χωριού (850 μέτρα), συνολικής διαδρομής περίπου 11 χιλιομέτρων.

Ο χωματόδρομος αν και βατός, δεν παύει να είναι υπερβολικά στενός και επικίνδυνος σε ορισμένα σημεία, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο καθίσταται άκρως απαγορευτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος αποτελεί την πιο σύντομη διαδρομή από τα Άγραφα προς την Καρδίτσα, γλυτώνοντας κανείς περίπου 25 χιλιόμετρα σε σχέση με την πιο βατή μεταξύ τους σύνδεση. Μα σαν αναλογιστεί κανείς πως για να φτάσει κάποιος στα Άγραφα - μέχρι πρότινος από το Καρπενήσι - έπρεπε να καλύψει μια τεράστια χωμάτινη διαδρομή, τότε μπορεί κάλλιστα να κατανοήσει τη συνέχεια της διαδρομής προς τα Καμάρια.

Όμως αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι η απαράμιλλη ομορφιά των βουνοκορφών από ένα τόσο μεγάλο υψομετρικά σημείο, καθώς και η αίσθηση της ελευθερίας που αισθάνεται κανείς με την "κατάκτησή" τους.

Οι κορυφές μοιάζουν να αγγίζουν το ουράνιο στερέωμα στην "προσπάθειά" τους να χαράξουν πάνω του το δικό τους το σημάδι, ενώ το σίγουρο είναι πως με την εικόνα που παρουσιάζουν, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά και στο μυαλό των ίδιων των ανθρώπων που έχουν την τύχη να τα απαντήσουν.

Και σαν το βλέμμα πέσει χαμηλότερα, τα Άγραφα και το υπέροχο φαράγγι τους θα αποτελέσουν τη δεύτερη ομορφότερη εικόνα της διαδρομής με την επιβλητικότητα και τη σταθερή αξία τους στην καρδιά της Δυτικής Ευρυτανίας.

Δείτε το βίντεο

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share