Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Προκαλεί δέος με την ομορφιά του: Το άγνωστο εκκλησάκι κοντά στην Αττική με τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα

Επιβλητικό και απόκοσμο!

14 Ιουλίου 2023 15:49
Προκαλεί δέος με την ομορφιά του: Το άγνωστο εκκλησάκι κοντά στην Αττική με τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, ο ταξιδιώτης δεν συναντά μόνο όμορφα τοπία και γνωστά αξιοθέατα αλλά και μικρές ή μεγάλες εκκλησίες, μοναστήρια και ναούς που προκαλούν συγκίνηση και δέος. Ένα τέτοιο άγνωστο εκκλησάκι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική και προσφέρει τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα σε όποιον το επισκεφτεί. Η απαράμιλλη ομορφιά του μιλά από μόνη της.

Κάποιοι από αυτούς μπορεί να βρίσκονται πολύ κοντά μας αλλά να μην το γνωρίζουμε και η εμπειρία που μπορούν να μας χαρίσουν είναι μοναδική. Χαρακτηριστικό των ναών της Ελλάδας είναι ότι μπορεί να τους βρεις από την άκρη του γκρεμού μέχρι και δίπλα στο κύμα. Παράλληλα, αυτό είναι το πευκόφυτο εκκλησάκι του Απόστολου Παύλου στην Αθήνα.

Ειδικά τα εξωκλήσια έχουν συνήθως μια ιδιαίτερη ιστορία να σου διηγηθούν. Επίσης, μπορεί να σου προσφέρουν μια θέα ξεχωριστή που ούτε καν την έχεις φανταστεί. Μια τέτοια περίπτωση είναι το άγνωστο εκκλησάκι κοντά στην Αττική το οποίο προσφέρει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που έχεις δει. Ο λόγος για τον Άγιο Νικόλαο Ηραίου.

Άγιος Νικόλαος Ηραίου
Άγιος Νικόλαος Ηραίου

Άγιος Νικόλαος Ηραίου: Το άγνωστο εκκλησάκι κοντά στην Αττική με θέα που προκαλεί δέος

Ο Άγιος Νικόλαος Ηραίου βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία στην Περαχώρα Κορινθίας. Εκτός από την κατάνυξη και την ηρεμία που σου προσφέρει, από εκεί έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μια μοναδική θέα σε ολόκληρο τον Κορινθιακό κόλπο. Μια θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα λόγω της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται.

Είναι χτισμένο στην κορυφή μιας βραχώδους καλντέρας ακριβώς απέναντι από την Πόλη της Κορίνθου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι λένε καθ’ υπερβολήν πως σου προσφέρει ένα ηλιοβασίλεμα α λα Σαντορίνη. Όταν ανέβεις στο σημείο την ώρα του ηλιοβασιλέματος, θα σε μαγέψει. Ο Άγιος Νικόλαος Ηραίου μπορεί να χαρακτηριστεί ως το ομορφότερο εξωκλήσι κοντά στην Αττική και όχι άδικα. Αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να το απολαύσετε και εσείς. Μέχρι τότε, απολαύστε τη θέα μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο Youtube…

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share