Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022

Facebook: Έρχονται αλλαγές που αφορούν τους έφηβους χρήστες

Τι συμβαίνει με την νέα πλατφόρμα Instagram Kids;

11 Οκτωβρίου 2021 16:46
Facebook: Έρχονται αλλαγές που αφορούν τους έφηβους χρήστες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον απόηχο των πρόσφατων αποκαλύψεων για τις ψυχικές επιπτώσεις στους νέους χρήστες, η Facebook Inc. υπόσχεται τώρα νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους έφηβους χρήστες μακριά από επιβλαβές περιεχόμενο και συγχρόνως να τους ενθαρρύνει να «κάνουν ένα διάλλειμα» από την πλατφόρμα.

Αυτά προανήγγειλε ο εκ των αντιπροέδρων της Facebook, Νικ Κλεγκ, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στο δίκτυο CNN. Οι προαναγγελίες έρχονται μία εβδομάδα μετά την κατάθεση στο Κογκρέσο της Φράνσις Χάουγκεν, πρώην στελέχους της εταιρείας, όπου φανέρωσε εσωτερικές έρευνες που δείχνουν ότι το Instagram έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών.

«Θα εισάγουμε κάτι που νομίζω ότι κάνει την ουσιαστική διαφορά, το οποίο είναι το εξής, όταν τα συστήματά μας «βλέπουν» ότι έφηβοι χρήστες παρακολουθούν το ίδιο περιεχόμενο ξανά και ξανά, και αυτό το περιεχόμενο μπορεί να είναι επιβλαβές για αυτούς, θα τους προτρέπουμε να κατευθύνονται σε άλλο περιεχόμενο», δήλωσε ο Κλεγκ.

Instagram Kids

Πρόσθεσε επιπλέον ότι παγώνουν τα πλάνα για δημιουργία της νέας πλατφόρμας Instagram Kids ενώ θα δίνονται στους γονείς προαιρετικές επιλογές ελέγχου για την επιτήρηση εφήβων, επιπλέον «θα εισαχθεί και ένα νέο χαρακτηριστικό, το “κάνε ένα διάλειμμα”, το οποίο ουσιαστικά θα προτρέπει τους εφήβους απλά να σταματήσουν τη χρήση της πλατφόρμας και να κάνουν ένα διάλλειμα», κατέληξε.

Παρόλα αυτά ο Κλεγκ δεν προσέφερε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των παραπάνω χαρακτηριστικών.

Facebook: Έρχονται αλλαγές που αφορούν τους έφηβους χρήστες

Τι συμβαίνει στο Facebook ύστερα από το «Μπλακ άουτ» - Στον πάγο το λανσάρισμα νέων προϊόντων

Η Facebook φέρεται να βάζει σε κατάσταση αναμονής μια σειρά νέων προϊόντων, που επρόκειτο να λανσάρει αυτή την περίοδο, καθώς θεωρεί ότι τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων ενδέχεται να επηρεάσουν την εμπορική τους πορεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η εταιρεία διενεργεί αυτή την περίοδο «αξιολογήσεις φήμης» που θα την βοηθήσουν να αποφασίσει αν τα εν λόγω προϊόντα θα είναι εκτεθειμένα σε δημόσιες επικρίσεις. Επιπλέον, οι αξιολογήσεις χρησιμεύουν για να εξασφαλιστεί ότι τα νέα προϊόντα δεν θα έχουν αρνητική επίδραση στις νέες ηλικίες.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος τονίζεται ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει και μία εσωτερική ομάδα που ασχολείται με την ανάλυση εσωτερικών ερευνών για θέματα που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα της εταιρείας εάν διέρρεαν.

Τι δηλώνει η εταιρεία

Από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας, το μοναδικό σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα ήταν ότι η Facebook «εργάζεται για την καλύτερη κατανόηση των εσωτερικών ερευνών που διεξάγει».

Το δημοσίευμα έρχεται αφού το Instagram (ιδιοκτησίας Facebook) ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την παιδική εκδοχή της εφαρμογής, στον απόηχο των όσων δημοσιοποίησε η Φλόρενς Χόγκεν, πρώην στέλεχος της εταιρείας. Δηλαδή, έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε εσωτερική έρευνα που έδειχνε ότι το Instagram έβλαπτε την ψυχική υγεία κοριτσιών εφηβικής ηλικίας.

Τι συμβαίνει στο Facebook ύστερα από το «Μπλακ άουτ» - Στον πάγο το λανσάρισμα νέων προϊόντων

Μάλιστα η Χόγκεν κατέθεσε ενώπιον Επιτροπής του Κογκρέσου καταθέτοντας ότι θα είναι «ειλικρινώς έκπληκτη» εάν η Facebook δεν συνεχίσει να εργάζεται στην ανάπτυξη του Instagram Kids.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το πρώην στέλεχος της εταιρείας, το Facebook έχει κάνει ρουτίνα να επιλέγει το «κέρδος έναντι των ανθρώπων». Ενώ κατέληξε ότι υπάρχει η ανάγκη για ομοσπονδιακή ρύθμιση που θα επιβλέπει το Facebook όπως και τις υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share