ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για κροκέτες κοτόπουλου με ντίπ τυριού από την Ντίνα Νικολάου

Κροκέτες κοτόπουλου με dip τυριού

Ένα πλούσιο ορεκτικό που θα είναι το αστέρι του τραπεζιού

Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει λαχταριστές κροκέτες κοτόπουλου και τις συνοδεύει με κρεμώδες ντιπ τυριού. Μία συνταγή που υπόσχεται να μαγέψει τους πάντες. Σερβίρεται και ως ορεκτικό γιατί γενικά είναι μια ελαφριά παρασκευή.

Κροκέτες κοτόπουλου με dip τυριού

Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, βρασμένο
  • 4 πατάτες, βρασμένες
  • 1 μεγάλο καρότο, βρασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό (φύλλα), ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού πάνκο
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 ml νερό

Για το dip τυριού

  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 140 ml αριάνι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Λίγο μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις πατάτες και τις τρίβω στο χοντρό του τρίφτη. Βάζω το βρασμένο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και το ξεψαχνίζω με δύο πηρούνια. Ρίχνω τις τριμμένες πατάτες και προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Φορώντας γάντια, ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

Με ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνω δόσεις ζύμης και τις πλάθω σε στρογγυλές κροκέτες. Βουτάω τις κροκέτες στο χυλό και πανάρω με το πάνκο. Μεταφέρω τις κροκέτες στον κάδο του air fryer, ψεκάζω με ελαιόλαδο και ψήνω στους 200°C για 25 λεπτά γυρίζοντάς τες στα μισά του χρόνου για να ροδίσουν ολόγυρα.

Για το dip

Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του air fryer και ανακατεύω καλά. Ψήνω στους 180°C για 10 λεπτά.