ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ζουμερή μπριζόλα με πλούσια σάλτσα μανιταριών

Συνδύασε σωστά υλικά και δημιούργησε μια αξεπέραστη σάλτσα

Το απόλυτο κυριακάτικο φαγητό

Η μπριζόλα με σάλτσα μανιταριών είναι μια από τις πιο αγαπημένες comfort συνταγές για κρέας. Το πιάτο αυτό ταιριάζει απόλυτα με πουρέ, ρύζι ή πατάτες φούρνου, ενώ η σάλτσα του μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και το πιο απλό κομμάτι κρέατος σε ένα πιάτο εστιατορίου. Είναι εύκολη στην παρασκευή και πλούσια σε γεύση — ό,τι πρέπει για ένα απολαυστικό οικογενειακό ή κυριακάτικο γεύμα.

Τα υλικά και οι οδηγίες για τη μπριζόλα με τα μανιτάρια

Η τέλεια συνταγή για δείπνο με φίλους ή για ρομαντική βραδιά

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (π.χ. ribeye ή σπαλομπριζόλες)
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά ή portobello), κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα (προαιρετικά)
  • Λίγος φρέσκος μαϊντανός (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση συνταγής:

Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Αρχικά, βγάλτε τις μπριζόλες από το ψυγείο 20-30 λεπτά πριν το μαγείρεμα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ψήστε τις μπριζόλες για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος και την προτίμησή σας στο ψήσιμο). Αφαιρέστε τις μπριζόλες και αφήστε τις να «ξεκουραστούν» σε πιάτο καλυμμένες με αλουμινόχαρτο.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Αφήστε τα να μαλακώσουν και να ροδίσουν καλά (περίπου 5-6 λεπτά). Αν χρησιμοποιήσετε κρασί, σβήστε τα μανιτάρια και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί (περίπου 2 λεπτά). Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να δέσει για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τέλος, βάλτε τις μπριζόλες σε πιάτο, περιχύστε με την πλούσια σάλτσα μανιταριών και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας επιτυχία!