ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βασίλισσα στις πίτες: Ονειρεμένη τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού – Έτοιμη στο πι και φι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Θέλετε να φτιάξετε μια διαφορετική συνταγή για τυρόπιτα, η οποία θα σας ξετρελάνει; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια ξεχωριστή περίπτωση, όπου η σφολιάτα δημιουργείται με ζύμη γιαουρτιού. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τη βασίλισσα στις πίτες;

Με την ευκαιρία, δείτε την εναλλακτική συνταγή για τυρόπιτα Βατρούσκα.

Υλικά

  • Περίπου 800 γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 100 ml νερό
  • 200 ml γιαούρτι
  • 200 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 150 γρ Φέτα
  • Βούτυρο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό νερό, δύο κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε περίπου 200 γρ αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο.
  • Βουτυρώνουμε όλο το φύλλο και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε σχήμα κουλούρας.
  • Κόβουμε ακτίνες με πάχος περίπου όσο ένα δάχτυλο και τις γυρνάμε ελαφρώς.
  • Αλείφουμε με κρόκο αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

«Σαματάς» με αυτή τη γρήγορη τυρόπιτα: Το άγνωστο κόλπο με το ελαιόλαδο στον φούρνο

«Σαματάς» έχει προκύψει με αυτή τη γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά και μεγάλοι! Ποιο είναι το άγνωστο κόλπο με το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου σύμφωνα με το chefoulis.gr; Επίσης, δείτε την συνταγή για σκορδάτη τυρόπιτα.

Υλικά: 

  • Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
  • Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 3 τεμ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 13-14 κουταλιές της σούπας
  • Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
  3. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  4. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
  5. Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.