Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024

«Θαύμα» στο μπαλκόνι: Αυτό είναι το κουζινικό υλικό που θα αναζωογονήσει τις γλάστρες σας

Το απόλυτο φυσικό λίπασμα

9 Μαΐου 2024 19:27
«Θαύμα» στο μπαλκόνι: Αυτό είναι το κουζινικό υλικό που θα αναζωογονήσει τις γλάστρες σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι αποτελεί ένα στοίχημα για τα φυτά που έχουμε στους κήπους μας. Φεύγουμε διακοπές, κάνει αφόρητη ζέστη και κάπως έτσι οι γλάστρες μας ξεραίνονται και πρέπει να ανανεωθούν. Ωστόσο, υπάρχει ένα φυσικό λίπασμα που έχουμε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας για να γίνει ολάνθιστο το μπαλκόνι μας.

Με την ευκαιρία, δείτε 3 φυτά που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στο σπίτι σας για να σας φέρουν οικονομική τύχη.

Υπάρχει ένα μυστικό για να κρατήσετε τα φυτά σας και να τα κάνετε να ανθίσουν ακόμη περισσότερο! Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Μα φυσικά το απλό αγνό μέλι που κάθε σπίτι έχει στο ντουλάπι της κουζίνας.

«Θαύμα» στο μπαλκόνι: Αυτό είναι το κουζινικό υλικό που θα αναζωογονήσει τις γλάστρες σας

Το μέλι μπορεί να διαλυθεί σε νερό και να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό και οικολογικό λίπασμα για την τόνωση των φυτών και την ενίσχυση της ανθοφορίας, της καρποφορίας και της καλύτερης ωρίμανση των καρπών. Η εφαρμογή του διαλύματος του μελιού μπορεί να γίνει ως υδατοδιαλυτό λίπασμα με το πότισμα των φυτών, αλλά και με τον ψεκασμό του φυλλώματος ως διαφυλλικό λίπασμα.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το μέλι στα φυτά σας

Διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα λίτρο νερό και ποτίζουμε τα φυτά που έχουμε στα φυτά του κήπου, της βεράντας και Επαναλαμβάνουμε το πότισμα με το διάλυμα μελιού κάθε 2 εβδομάδες. Μέλι για λίπασμα με ψεκασμό στα φύλλα:

Διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό και να ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών. Ο διαφυλλικός ψεκασμός των φυτών με διάλυμα μελιού είναι ευεργετικός ιδιαίτερα για φυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί μετά από έντονη ζέστη, παγωνιά ή δυνατούς ανέμους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share