Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Βρώμικη τοστιέρα: Τι να κάνετε για να μη κολλάει ποτέ το τυρί στις πλάκες

Ένας μεγάλος μπελάς της κουζίνας

14 Μαρτίου 2024 13:51
Βρώμικη τοστιέρα: Τι να κάνετε για να μη κολλάει ποτέ το τυρί στις πλάκες
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τοστιέρα, πόσες φορές δεν κόλλησε το τυρί, κάηκε και μετά προσπαθούσατε για ώρες για να την καθαρίσετε;

Επιστρατεύατε κάθε ευφάνταστη ιδέα όπως να καθαριστεί ζεστή, με αποτέλεσμα να καίγεστε, κρύα με το τυρί να μη βγαίνει. Και στο τέλος να χρησιμοποιούσατε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να καταστρέφετε τη συσκευή.

Και επειδή πιο σπίτι μπορεί να αποχωριστεί το αγαπημένο κολατσιό μικρών και μεγάλων όπως είναι το τοστ, υπάρχει λύση. Διότι και το τοστ χρειάζεται και η συσκευή πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.

Οι νοικοκυρές, λοιπόν, που ξέρουν κάνουν το εξής κόλπο για να μη λερώσει. Τοποθετούν δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πάνω και κάτω απ’ τα τρόφιμα που ψήνουν για να τη διατηρήσουν καθαρή.

Έξυπνο; Και είναι πολύ βολικό και εύκολο. Και δεν λερώνει.

Βρώμικη τοστιέρα: Τι να κάνετε για να μη κολλάει ποτέ το τυρί στις πλάκες

Όσο για τους λεκέδες μπορείτε να τους αφαιρέσετε βγάζοντας τη συσκευή από την πρίζα και, όσο είναι ακόμη ζεστή, βάλτε ανάμεσα στις πλάκες δύο βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας.

Μισο-κλείστε κι αφήστε το βρεγμένο χαρτί να δημιουργήσει υδρατμούς που θα μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών. Λίγα λεπτά μετά, ανοίξτε την τοστιέρα, αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας με λίγο καινούριο, στεγνό χαρτί, έτσι αφαιρούνται οι λεκέδες και έχετε μια καθαρή συσκευή.

«Μάστορας» ο Σπύρος Σούλης: 4 tips απαλλαγής από τα βακτήρια στον νεροχύτη

Αν δεν γνωρίζετε πως ο νεροχύτης σας μπορεί να έχει περισσότερα βακτήρια από ότι η τουαλέτα σας, τότε ήρθε η ώρα να το μάθετε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να καθαρίσετε το κλιματιστικό.

Οι νεροχύτες τείνουν να μένουν υγροί με υπολείμματα φαγητών στο εσωτερικό τους στη διάρκεια όλης της ημέρας. Έτσι τα βακτήρια βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να «ανθίσουν». Για να έχετε πάντα έναν καθαρό και μακριά από βακτήρια νεροχύτη αρκεί να κάνετε αυτά τα 4 πολύ απλά πράγματα κάθε μέρα.

Τα tips για το σωστό καθάρισμα του νεροχύτη

  • Μην αφήνετε υπολείμματα φαγητού μέσα στον νεροχύτη

Μπορεί να μην θέλετε να βάλετε πλυντήριο πιάτων αμέσως μετά το φαγητό ή να μην επιθυμείτε να πλύνετε τα πιάτα σας άμεσα αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να τα αφήνετε μέσα στον νεροχύτη σας γεμάτα με υπολείμματα φαγητού. Καθαρίζετε με μια χαρτοπετσέτα τα πιάτα σας από υπολλείματα φαγητού πριν τα βάλετε στον νεροχύτη.

  • Τρίψτε τον Αφρό

τελειώσετε με το πλύσιμο των πιάτων κάντε ένα γρήγορο scrub στον νεροχύτη σας με ένα σφουγγαράκι που θα έχετε για αυτή τη χρήση και το υγρό απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνεται οποιαδήποτε βακτήρια έχουν επιβιώσει.

νεροχυτησ-καθαρισμα

  • Αφήνετέ τον να στεγνώνει

Ένας λόγος που τα πιάτα σας δεν κουβαλάνε βακτήρια είναι ότι στεγνώνουν εντελώς πριν από κάθε επόμενη χρήση τους. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει και για τον νεροχύτη σας. Αν τον χρησιμοποιείτε πολλές φορές μέσα στην ημέρα φροντίζετε να τον αφήνετε να στεγνώνει ενδιάμεσα έτσι ώστε τα βακτήρια να μην βρίσκουν έδαφος για να επιβιώσουν.

  • Ψεκάζετε με ένα απολυμαντικό

Αν παρόλα τα παραπάνω ανησυχείτε για την υγεία σας τότε δεν έχετε παρά να ψεκάζετε τον νεροχύτη σας κάθε μερικές μέρες με ένα απολυμαντικό. Απλά φροντίζετε πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του απολυμαντικού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share