Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

«Λύτρωση» από τον Σπύρο Σούλη: Ο πιο απλός τρόπος για να καθαρίσετε το κλιματιστικό πριν το καλοκαίρι

Χωρίς να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα

5 Μαΐου 2023 08:41
«Λύτρωση» από τον Σπύρο Σούλη: Ο πιο απλός τρόπος για να καθαρίσετε το κλιματιστικό πριν το καλοκαίρι
Από Κυριάκος Μελλίδης

Σπύρος Σούλης: Τα κλιματιστικά όταν δεν καθαρίζονται συχνά, πολλές φορές ευθύνονται για διάφορες παθήσεις από αλλεργίες, μέχρι και μολύνσεις του αναπνευστικού.

Δείτε πώς θα καθαρίσετε το δικό σας από τις σκόνες, τα βακτήρια και τις βρομιές που έχει μαζέψει, χωρίς να ξοδέψετε χρόνο ή πολλά χρήματα. Παράλληλα, δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα χωρίς κόπο!

Καθάρισμα κλιματιστικού: Τα κορυφαία κόλπα

Φίλτρα

Για να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. ζεστό νερό. Ξεκινήστε ρίχνοντας το μείγμα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη. Στο μεταξύ βγάλτε από το κλιματιστικό σας τα φίλτρα. Βρείτε τις δύο εγκοπές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά των φίλτρων και αφαιρέστε τα. Αφού τα τινάξετε για να φύγουν οι πολλές σκόνες, βουτήξτε τα στη λεκάνη και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύντε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Καθαρισμός κλιματιστικού
Καθαρισμός κλιματιστικού

Εσωτερικό

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού (αυτό που βλέπετε, δηλαδή, όταν αφαιρέσετε τα φίλτρα) θα χρειαστείτε μια τρόμπα την οποία θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και κοστίζει περίπου 25 ευρώ, ένα καλό καθαριστικό κι ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους. Ξεκινήστε γεμίζοντας την τρόμπα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει και λίγο καθαριστικό. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού κι έπειτα καθαρίστε το με το πινέλο. Αδειάστε την τρόμπα και γεμίστε την και πάλι μόνο με νερό. Καθαρίστε το εσωτερικό από το καθαριστικό.

Εξωτερική μονάδα

Καθαρισμός κλιματιστικού
Καθαρισμός κλιματιστικού

Για να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό. Μπορείτε να το πλύνετε και με το λάστιχο που έχετε στη βεράντα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share