Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Συνταγή του ονείρου: Μπιφτέκια της «κολάσεως» με 1 λαχανικό έκπληξη που θα κάνει την διαφορά

Τα πιο γευστικά μπιφτέκια που φάγατε ποτέ

6 Μαΐου 2023 14:31
Συνταγή του ονείρου: Μπιφτέκια της «κολάσεως» με 1 λαχανικό έκπληξη που θα κάνει την διαφορά
Από Ανθή Κουρεντζή

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με ντομάτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το ιδανικό γεύμα για τα παιδιά στο σχολείο και για τους μεγάλους στην δουλειά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Με την ευκαιρία, δείτε τον πολύ σημαντικό λόγο που δεν πρέπει να βάζετε αυγό στα μπιφτέκια.

Υλικά

  • 2 φέτες άσπρο ψωμί
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 4 κουταλιές τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Mουσκεύετε το ψωμί με το γάλα. Προσθέτετε τον κιμά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μείγμα.
  • Tο πλάθετε σε μεγάλα μπιφτέκια. Tα βάζετε σε ταψάκι βουτυρωμένο και τα περιχύνετε με λίγο βούτυρο.
  • Kόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα βράζετε επί 20’.
  • Tα περνάτε από σουρρωτήρι και προσθέτετε στην σάλτσα το υπόλοιπο βούτυρο, λίγο αλάτι και ζάχαρη. Bάζετε τα μπιφτέκια κάτω από το γκρίλ.
  • Όταν ροδίσουν τα γυρίζετε και τα ψήνετε μερικά λεπτά.
  • Tα περιχύνετε με την σάλτσα και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο επί 30’

Συνταγή του ονείρου: Μπιφτέκια της «κολάσεως» με 1 λαχανικό έκπληξη που θα κάνει την διαφορά

Μπιφτέκια του «ονείρου» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το μυστικό της νοστιμιάς βρίσκεται σε 1 υλικό στην ζύμη του κιμά που λίγοι γνωρίζουν

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά φούρνου που λατρεύουν όλοι, με κιμά μοσχαρίσιο και μπόλικα μυρωδικά. Αυτά τα μπιφτέκια είναι τα πιο νόστιμα που φάγατε ποτέ. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει όλα τα μυστικά για το ψήσιμο που θα κάνουν τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γρήγορη τυρόπιτα.

Υλικά

  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια (τριμμένα)
  • 2 ντομάτες (τριμμένες)
  • 3 φέτ. χοντρές μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για τις πατάτες φούρνου
  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (το χυμός τους)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Μπιφτέκια του «ονείρου» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το μυστικό της νοστιμιάς βρίσκεται σε 1 υλικό στην ζύμη του κιμά που λίγοι γνωρίζουν

Εκτέλεση

Για τις πατάτες

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
  • Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
  • Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια

  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
  • Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.
  • Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.
  • Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.
  • Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Πηγή: argiro.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share