Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Χωρίς κανένα τρίψιμο: Ο ξεκούραστος τρόπος για άψογο καθαρισμό του απορροφητήρα

Το πιο δύσκολο σημείο της κουζίνας, πιο καθαρό από ποτέ!

8 Φεβρουαρίου 2024 13:13
Χωρίς κανένα τρίψιμο: Ο ξεκούραστος τρόπος για άψογο καθαρισμό του απορροφητήρα
Από Κυριάκος Μελλίδης

Είναι ο απορροφητήρας σας βρώμικος; Αν θέλετε να μάθετε τον απόλυτο τρόπο για να τον καθαρίσετε, χωρίς τρίψιμο, διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς θα τον διατηρήσετε καθαρό, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσετε χρόνο και κόπο.

Δείτε επίσης: Λίπη στον φούρνο: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τον καθαρίσετε δραστικά

Απορροφητήρας: Γιατί πρέπει να τον καθαρίζετε συχνά;

Αλήθεια, έχετε δει πόσο βρώμικος είναι; Οι απορροφητήρες έχουν σχεδιαστεί για να αερίζουν την κουζίνα σας και να αφαιρούν τον καπνό, τον ατμό, τις οσμές και τη θερμότητα, καθώς και να παγιδεύουν λίπος ώστε να μην συσσωρεύονται στα ντουλάπια, στους τοίχους και στις συσκευές της κουζίνας σας. Εάν χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα, αλλά δεν καθαρίζετε τα φίλτρα/διαφράγματα, θα συσσωρευτεί βρωμιά, λίπος και μυρωδιές στο φίλτρο, καθιστώντας το λιγότερο αποτελεσματικό.

Αυτές οι εναποθέσεις συσσωρεύονται επίσης στις γύρω επιφάνειες του απορροφητήρα, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και των ντουλαπιών της κουζίνας σας. Με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσετε μια λιπαρή κιτρινωπή μεμβράνη στα ντουλάπια σας που είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μια έντονη μυρωδιά κάθε φορά που ανοίγετε τον απορροφητήρα σας που δεν εξαφανίζεται, εκτός αν ανοίξετε τα παράθυρα της κουζίνας σας.

Ο απόλυτος τρόπος να καθαρίσετε τον απορροφητήρα της κουζίνας

απορροφητηρασ-καθαρισμα
Καθάρισμα απορροφητήρα

Προετοιμασία: Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε ότι ο απορροφητήρας σας είναι απενεργοποιημένος και αποσυνδεδεμένος από την πρίζα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα φίλτρα και τα αξεσουάρ από τον αποροφητήρα.

Καθαρισμός των φίλτρων

Τα φίλτρα του αποροφητήρα είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των καπνών και των οσμών. Επομένως, είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε τακτικά.

Για να καθαρίσετε τα φίλτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω:

Νερό και σαπούνι: Βάλτε τα φίλτρα σε ένα λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετέ τα καλά με καθαρό νερό.

Πλυντήριο πιάτων: Αν τα φίλτρα σας είναι πλενόμενα, μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων, στο πρόγραμμα για ευαίσθητα σκεύη.

Καθαρισμός του εσωτερικού του απορροφητήρα

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του αποροφητήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία βούρτσα ή ένα πανί βρεγμένο σε ζεστό νερό και σαπούνι.

Καθαρισμός των αξεσουάρ

Εάν ο απορροφητήρας σας έχει αξεσουάρ, όπως σχάρα ή ράφια, καθαρίστε τα με ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό και σαπούνι.

Συντήρηση

Για να διατηρήσετε τον απορροφητήρα σας καθαρό και αποτελεσματικό, συνιστάται να τον καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα. Εάν μαγειρεύετε συχνά, μπορεί να χρειαστεί να τον καθαρίζετε πιο συχνά.

Τρίψιμο; Ποτέ!

Με αυτόν τον τρόπο καθαρισμού, δεν χρειάζεται να τρίψετε τον απορροφητήρα σας. Αυτό σημαίνει ότι θα γλιτώσετε χρόνο και κόπο, και θα αποφύγετε να γρατζουνίσετε την επιφάνεια του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share