Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

«Καθάρισε» ο Σπύρος Σούλης: Το κόλπο για να μην κρατά ποτέ βρωμιά η κεραμική εστία

Θα μένει πεντακάθαρη!

25 Ιανουαρίου 2024 15:13
«Καθάρισε» ο Σπύρος Σούλης: Το κόλπο για να μην κρατά ποτέ βρωμιά η κεραμική εστία
Από Κυριάκος Μελλίδης

Όταν πρόκειται για λεκέδες ο Σπύρος Σούλης είναι ο ειδήμων που μπορεί να βρει τη λύση. Ο γνωστός διακοσμητής μοιράστηκε το κόλπο του για να παραμένει παστρική η κεραμική εστία και να μη λερώνεται ποτέ.

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να πείτε αντίο σε μούχλα και υγρασία.

Τι θα χρειαστείτε

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Η σόδα αποτελεί το "μαγικό" καθαριστικό για τις κουζίνες εδώ και πολλές δεκαετίες και η χρήση της είναι πολύ δημοφιλής ακόμα και σήμερα.

κεραμικη-εστια-καθαρισμα-κουζινασ
Καθάρισμα κεραμικής εστίας

Βρώμικη μπανιέρα; Το περίεργο κόλπο του Σπύρου Σούλη για να μένει πεντακάθαρη

Η μπανιέρα είναι ένα μέρος το οποίο βρομίζει πολύ εύκολα από την καθημερινή χρήση, γι' αυτό ο Σπύρος Σούλης μοιράστηκε το περίεργο κόλπο του για να μένει πεντακάθαρη.

Η μπανιέρα είναι από τα δυσκολότερα σημεία του μπάνιου - αλλά και ολόκληρου του σπιτιού - για καθάρισμα. Ειδικά όταν πρόκειται για παλιά σπίτια, τότε είναι πολύ πιθανόν οι μπανιέρες να είναι φθαρμένες, γεμάτες άλατα και μούχλα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να πείτε αντίο σε μούχλα και υγρασία.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά καθαριστικά που προορίζονται για το καθάρισμά της, λίγα είναι όμως αυτά που οδηγούν σε έναν ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: αφενός υπάρχουν δύσκολα σημεία και αφετέρου η μπανιέρα καταλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια, πράγμα που κάνει το καθάρισμα με το σφουγγάρι ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Ωστόσο, εμείς σας έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό tip που μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά το σίγουρο είναι ότι θα καθαρίσει τη μπανιέρα σας στην εντέλεια: χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων.

Το υγρό πιάτων έχει τη μοναδική ιδιότητα να απομακρύνει ακόμα και τις πιο δύσκολες βρομιές, όπως για παράδειγμα το ξεραμένο σαπούνι που έχει κολλήσει στους αρμούς, και θα κάνει την μπανιέρα σας να γυαλίσει. Όμως υπάρχει ακόμα ένα πράγματα που πρέπει να συνδυάσετε με το υγρό πιάτων: αντί να χρησιμοποιήσετε το κλασσικό σφουγγάρι τρίψτε την με μια σκούπα.

Ο συνδυασμός σκούπα και υγρό πιάτων είναι ο πιο ξεκούραστος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσει η μπανιέρα, καθώς δεν χρειάζεται να σκύψετε για να την τρίψετε, όπως θα κάνατε με ένα σφουγγάρι. Δοκιμάστε το και θα την δείτε να λάμπει από καθαριότητα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share