Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Κρυμμένο μυστικό από Σπύρο Σούλη: Αυτό είναι το κόλπο για να κάνετε τον φούρνο σας να λάμπει

Πλήρως αποτελεσματική λύση

3 Απριλίου 2023 15:44
Κρυμμένο μυστικό από Σπύρο Σούλη: Αυτό είναι το κόλπο για να κάνετε τον φούρνο σας να λάμπει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό ανακαλύψαμε από τον Σπύρο Σούλη και αφορά το καθάρισμα του φούρνου. Ποιο είναι το κόλπο για να τον κάνουμε να λάμπει;

Είναι μια από τις οικιακές συσκευές που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε καθημερινά. Και αυτός είναι και ο λόγος που θέλει αρκετά συχνά καθάρισμα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μυστικό της χαρτοπετσέτας από τον Σπύρο Σούλη.

Ο φούρνος λερώνεται πολύ εύκολα και μπορεί να γεμίσει με λίπη στο λεπτό. Υπερβολή, αλλά δεν βρισκόμαστε και πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Για να καθαρίζετε τον φούρνο σας πανεύκολα δείτε τι πρέπει να κάνετε.

καθάρισμα φούρνου

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου σας είναι:

  • 1 φλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • Νερό

Ρίξτε σε ένα μπολ και τα τρία υλικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Απλώστε το στον φούρνο σε όλα τα σημεία που είναι λερωμένα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά.

Έπειτα σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου σας με μια βρεγμένη πετσέτα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Μυστικά του χωριού: Το παλιό κόλπο για κάνετε «καθρέφτη» το διπλό τζάμι του φούρνου

Μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου συσσωρεύονται με τα χρόνια ένα σωρό βρωμιές από τα άπειρα μαγειρέματά σας, ωστόσο η γιαγιά ξέρει το μυστικό για τον καθαρισμό του.

Καταρχάς γνωρίζετε πως κάθε φούρνος έχει διπλό τζάμι; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το πληροφορηθείτε και να μάθετε πως να καθαρίζετε ανάμεσα στα δύο τζάμια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πανάκι και μια συρμάτινη κρεμάστρα.

Δείτε επίσης: Επίμονα λίπη που δε βγαίνουν; Με αυτό το κόλπο θα γίνουν «παρελθόν» από τον φούρνο

Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω πορτάκι του φούρνου για να μπορέσετε να περάσετε εύκολα στο επόμενο βήμα. Αν έχετε κάποια παλιά σιδερένια κρεμάστρα τότε μπορείτε να τη χαραμίσετε για το καλό του φούρνου σας. Βγάλτε το σύρμα και μην το ισιώσετε τελείως γιατί θα σας χρειαστεί ο γάντζος που έχει η κρεμάστρα από φυσικού της για να εισχωρήσετε στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού.

Στη συνέχεια, αφού φτιάξετε το σύρμα σας, δέστε εκεί με ένα λαστιχάκι, ένα μαντηλάκι καθαρισμού. Προσέξτε να το δέσετε καλά για να μην σας φύγει και παγιδευτεί μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου.

Κόλπο για καθάρισμα φούρνου

Αφού φτιάξετε το «εργαλείο» σας, σκύψτε κάτω στο πορτάκι του φούρνου και περάστε το σύρμα μέσα στο τζάμι. Σκουπίστε καλά το εσωτερικό του διπλού τζαμιού και επαναλάβετε με καινούριο μαντηλάκι όταν το πρώτο έχει λερωθεί αρκετά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share