Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Παρελθόν η μούχλα σε οροφή, ντουλάπα, τοίχους, ρούχα και πετσέτες - 4 tips του Σπύρου Σούλη

Με πολύ απλούς και φυσικούς τρόπους

5 Απριλίου 2023 13:28
Παρελθόν η μούχλα σε οροφή, ντουλάπα, τοίχους, ρούχα και πετσέτες - 4 tips του Σπύρου Σούλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο εσωτερικό του σπιτιού μπορούν να αναπτυχθούν αρκετά είδη μούχλας σε σημεία, όπως η οροφή, η ντουλάπα, το μπάνιο και το στρώμα, λόγω της υγρασίας και της έλλειψης εξαερισμού των δωματίων.

Η εμφάνιση μούχλας μέσα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως ασθματικές κρίσεις, βρογχίτιδα και αλλεργικές αντιδράσεις. Παράλληλα, δείτε εδώ 4 μεγάλα μυστικά καθαριότητας από τον Σπύρο Σούλη.

Γι’ αυτό αντιμετωπίστε την άμεσα και αποτελεσματικά με 4 φυσικούς τρόπους σύμφωνα με τον Σπύρο Σούλη:

  1. Έλαιο τεϊόδεντρου: Χρησιμοποιήστε το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου για να καθαρίσετε τον τοίχο, το ταβάνι, μέχρι και την κουρτίνα του ντους, αν έχει κάνει την επίσκεψη της η μούχλα και σε αυτό το σημείο. Φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κ.γ. έλαιο τεϊόδεντρου και 2 φλ. νερό και εξαφανίστε τη μούχλα ψεκάζοντας. Η μυρωδιά του συγκεκριμένου αιθέριου ελαίου είναι αρκετά δυνατή, αλλά εξαφανίζεται μετά από λίγες μέρες.
  2. Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ: Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ανακατέψτε 20 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ και 2 φλ. νερό και το φυσικό σας σπρέι καθαρισμού είναι έτοιμο. Ψεκάστε το σημείο που έχει εγκατασταθεί η μούχλα και φροντίστε να μην το ξεπλύνετε μετά. Μπορείτε να βρείτε το άοσμο αυτό εκχύλισμα σε καταστήματα με αιθέρια έλαια.
  3. Βότκα: Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η βότκα μπορεί να καθαρίσει τη μούχλα στο σπίτι σας. Αρκεί να ρίξετε λίγη ποσότητα σκέτη βότκα πάνω στη μούχλα. Περιμένετε λίγα λεπτά και σκουπίστε την με ένα πανί για να φύγει, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.
  4. Χοντρό Αλάτι: Τοποθετήστε 250 γρ. χοντρό αλάτι πάνω σε ένα τραπέζι, πάγκο ή καρέκλα κοντά στον τοίχο του δωματίου που υπάρχει μούχλα. Όσο περνά η ώρα το αλάτι θα απορροφήσει την υγρασία που προκαλεί τη μούχλα με αποτέλεσμα να εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή της και να κάνει το καθάρισμά της με ένα πανί ακόμα πιο εύκολο.

Παρελθόν η μούχλα σε οροφή, ντουλάπα, τοίχους, ρούχα και πετσέτες - 4 tips του Σπύρου Σούλη

Extra Tip: Αν η μούχλα βρίσκεται σε ρούχα ή πετσέτες, σε ένα μπουκαλάκι ανακατέψτε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, 1 κ.γ. αμμωνία, 1 φλ. νερό και ψεκάστε με αυτό το ύφασμα που θέλετε να καθαρίσετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share