Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Από το ξεσκόνισμα μέχρι το σφουγγάρισμα: 4 μεγάλα μυστικά καθαριότητας από τον Σπύρο Σούλη

Πώς θα κάνετε τον χώρο σας να λάμψει, εύκολα και απλά!

28 Ιανουαρίου 2023 14:35
Από το ξεσκόνισμα μέχρι το σφουγγάρισμα: 4 μεγάλα μυστικά καθαριότητας από τον Σπύρο Σούλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σπίτι μας καθορίζει πολλές φορές και τη ζωή μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν ξυπνάμε σε ένα καθαρό σπίτι νιώθουμε καλύτερα και ξεκινάμε τη μέρα μας περισσότερο αισιόδοξοι και με περισσότερη χαρά.

Όταν όμως ξυπνάμε σε ένα σπίτι με πεταμένα πράγματα παντού, σκόνες και βρωμιές, τότε η διάθεσή μας είναι πεσμένη ακόμα και αν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τον λόγο. Το σπίτι μας αντανακλά τη διάθεσή μας αλλά και αντίστροφα! Η αλλαγή που θα νιώσετε στην ψυχολογία σας μέσα σε ένα τακτικό και καθαρό σπίτι θα είναι κάτι που δεν φανταζόσασταν ποτέ.

Παράλληλα, σας προτείνουμε και το καθαριστικό πατώματος: Ανακατέψτε ξύδι και άλλα 3 υλικά για το πιο αποδοτικό σφουγγάρισμα στο σπίτι

Αναλυτικότερα, όσα μας προτείνει ο Σπύρος Σούλης:

Δουλειές του σπιτιού

Οργάνωση

Η πιο σημαντική συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να «απλοποιήσετε» την καθημερινότητά σας αλλάζοντας κάποια πράγματα στο σπίτι σας. Αποσύρετε αρκετά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια και βάλτε σε τάξη κάθε γωνιά του σπιτιού.

Όσο πιο οργανωμένο είναι το σπίτι σας τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπερδεύετε με το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμά του. Αντιθέτως, ένα σπίτι με πολλά μικροαντικείμενα δεν είναι εύκολο να καθαριστεί αποτελεσματικά, κι έτσι πολλά σημεία του μένουν «βουτηγμένα» στη σκόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τip: Υπάρχουν δύο φράσεις-κλειδιά που δημιουργούν το χάος μέσα στο σπίτι μας: α)«Δεν έχω τον χρόνο να κάνω αυτή τη δουλειά αυτή τη στιγμή», β) «Θα το βάλω προς το παρόν εδώ και θα το τακτοποιήσω αργότερα». Όταν ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις φράσεις αρχίζετε να χάνετε τον έλεγχο. Αν αντικαταστήσετε αυτές τις φράσεις με τη φράση: «Θα δαπανήσω ένα λεπτό και θα το κάνω τώρα» η καθημερινότητά σας και το σπίτι σας θα αρχίσουν να μπαίνουν σε τάξη!

Ξεσκόνισμα

Οι περισσότερες νοικοκυρές χρησιμοποιούν για το ξεσκόνισμα κάποιο βαμβακερό πανί και νερό. Εμείς σας έχουμε τη λύση για να καθαρίσετε το σπίτι από τη σκόνη πολύ πιο εύκολα, απλά και αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε τα ξεσκονόπανα σε συνδυασμό με υγρό δαπέδων και επιφανειών. Τα ξεσκονόπανα είναι κατάλληλα για κάθε επιφάνεια και θα καθαρίσουν τα έπιπλά σας χωρίς να αφήνουν χνούδια με ένα μόνο πέρασμα. Βρέξτε τα ελαφρώς με λίγο υγρό γενικού καθαρισμού με άρωμα φρεσκάδα εξοχής ή ανθισμένης κοιλάδας. Τα συγκεκριμένα απορρυπαντικά καθαρίζουν από βρωμιές και δίνουν υπέροχο άρωμα στο σπίτι σας.

Tip: Στερεώστε σε μια σκούπα ένα ξεσκονόπανο και ξεσκονίστε και τους τοίχους σας αλλά και τα ράφια που βρίσκονται ψηλά. Φροντίζετε να ξεκινάτε από πάνω προς τα κάτω όταν ξεσκονίζετε το σπίτι σας.

Δουλειές του σπιτιού

Σκούπισμα

Χρησιμοποιήστε μια φορά την εβδομάδα την ηλεκτρική σκούπα για το καθάρισμα του σπιτιού σας αλλά φροντίστε επίσης να έχετε πάντα εύκαιρη μια απλή σκούπα για να καθαρίζετε γρήγορα την κουζίνα και το μπάνιο που χρειάζονται συνήθως πιο άμεσα καθάρισμα.

Tip: Σας έπεσαν ψίχουλα ή κάποιο τρόφιμο που μυρίζει στο πάτωμα και δεν έχετε χρόνο να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε; Φτιάξτε ένα μείγμα με 3 μέρη νερό και 1 μέρος υγρό δαπέδων και επιφανειών και ψεκάστε με αυτό τη σκούπα σας. Έτσι, καθώς σκουπίζετε θα δώσετε ταυτόχρονα ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας στον χώρο σας. Αποθηκεύστε σε μια ντουλάπα τη σκούπα μαζί με το μείγμα που φτιάξατε και χρησιμοποιήστε το ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Σφουγγάρισμα

Για το σφουγγάρισμα οποιασδήποτε επιφάνειας, ευαίσθητης ή μη, χρησιμοποιήστε σφουγγαρίστρες σε συνδυασμό με υγρό δαπέδων και επιφανειών. Οι συγκεκριμένες σφουγγαρίστρες είναι φτιαγμένες με υψηλής ποιότητας και αντοχής πανί μικροϊνών και καθαρίζουν υπέροχα χωρίς να χαράζουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share