Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Θα τρίβετε τα μάτια σας: Εξαφανίστε τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου σου με αναψυκτικό

Μέσα σε δύο απλά βήματα!

9 Οκτωβρίου 2023 18:58
Θα τρίβετε τα μάτια σας: Εξαφανίστε τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου σου με αναψυκτικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές οι οδηγοί δεν είναι και πάρα πολλοί προσεκτικοί και αυτό φέρνει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στο αυτοκίνητό μας. Μάθε πως μπορείς να εξαφανίσεις εύκολα και γρήγορα τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητό σου αναψυκτικό.

Η επισκευή μιας γρατζουνιάς στο αυτοκίνητο μπορεί κανονικά να κοστίσει κάμποσα ευρώ, αλλά με αυτό το κόλπο μπορεί να σας κοστίσει μόνο 2€. Ένας χρήστης του TikTok εξήγησε πώς μπορεί κάποιος να αφαιρέσει γρατζουνιές με κόκα-κόλα και ταλκ.

αυτοκίνητο

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, πρώτα προσθέτει το αναψυκτικό στην γρατζουνιά και μετά το ταλκ. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, την τρίβει με ένα καθαρό πανί και η γρατζουνιά εξαφανίζεται.

Χύθηκε αναψυκτικό σε καναπέ και ρούχα; Το έξυπνο κόλπο για να «εξολοθρεύσετε» τους επίμονους λεκέδες

Γράψτε αποχαιρετιστήριο γράμμα στους επίμονους λεκέδες από αναψυκτικό με ένα υλικό-έκπληξη! Αν χύθηκε στον καναπέ ή στα ρούχα σας, σας έχουμε ένα έξυπνο κόλπο για να «εξολοθρεύσετε» τα σημάδια.

Εκεί που κάθεστε τον καναπέ σας χαλαροί έτοιμοι να δείτε την αγαπημένη σας ταινία, απλώνετε το χέρι σας στο τραπέζι για να πιάσετε το αναψυκτικό σας. Όμως, κάποια τραγική μοίρα το στέλνει να δροσίσει όχι εσάς αλλά τον καναπέ και τα ρούχα σας. Με την ευκαιρία, δείτε tips για καλή ενέργεια στο καθιστικό!

Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε, δείτε πώς θα αφαιρέσετε τον λεκέ που αφήνουν τα αναψυκτικά (από εκείνα τύπου κόλα και την παραδοσιακή λεμονίτα μέχρι τη σούπερ δροσιστική σόδα γκρέιπφρουτ) χωρίς να χρειαστεί να περάσετε την πόρτα του καθαριστηρίου.

Κατ’αρχάς, πάρτε μια βαθιά ανάσα, προτού ρίξετε λίγο αλάτι στο λεκέ προκειμένου να απορροφήσει το υγρό. Στη συνέχεια, διαλύστε 1 φλ. νερό σε 1 φλ. καθαρό οινόπνευμα (ναι, ναι, καλά διαβάσατε!). Μουλιάστε ένα καθαρό πανάκι στο διάλυμα και τρίψτε καλά με αυτό το λεκέ. Αφήστε το σημείο να στεγνώσει κι αν ο λεκές έχει αφήσει πίσω του μερικά αχνά σημάδια, βάλτε το ρούχο σας και το κάλυμμα του καναπέ στο πλυντήριο για να τα ξεφορτωθείτε μια και καλή.

αλάτι για λεκέδες

Δεν έχετε οινόπνευμα; Κανένα πρόβλημα! Αφού ρίξετε αλάτι, βουτήξτε ένα καθαρό πανί σε λίγο λευκό ξίδι (αν θέλετε μπορείτε να το διαλύσετε με λίγο νερό) και περάστε με αυτό ταμποναριστά την επιφάνεια που έπεσε το αναψυκτικό. Έπειτα, ρίξτε λίγο νερό στο λεκέ και, τέλος, περάστε το σημείο με ένα στεγνό πανί για να το δείτε πεντακάθαρο και πάλι!

Χύθηκε καφές στον καναπέ; Το κόλπο με το ξύδι για να εξαφανίσετε τον λεκέ σε 5'

Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές σε πάρα πολύ κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι έχει συμβεί και σε εσάς.

Ο καφές έχει την τάση να χύνεται οπουδήποτε ίσως γιατί και εμείς συνηθίζουμε να τον πίνουμε οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι.

Πολύ συχνό φαινόμενο, λοιπόν, είναι ο καφές χυμένος στον καναπέ.

Μην ανησυχείτε καθόλου! Σας έχουμε τη λύση και βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξαφανίσετε την θολούρα από τα ποτήρια.

Το λευκό ξίδι είναι το υλικό που μπορεί να εξαφανίσει τον λεκέ από καφέ στο λεπτό.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετό λευκό ξίδι πάνω στον λεκέ και να το αφήσετε εκεί για 5 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά ρίξτε πάνω από το ξίδι αρκετό νερό. Με ένα καθαρό βαμβακερό πανί αρχίστε να τρίβετε το σημείο του λεκέ. Στο video που ακολουθεί θα δείτε τη συνέχεια της διαδικασίας καθαρισμού με κάθε λεπτομέρεια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share