Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο «χρυσός» κανόνας του Φενγκ Σούι: Tips για καλή ενέργεια στο καθιστικό!

Πρόσεχε τη θέση του καναπέ

16 Ιανουαρίου 2023 20:07
Ο «χρυσός» κανόνας του Φενγκ Σούι: Tips για καλή ενέργεια στο καθιστικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε ακολουθείς αυστηρά τις αρχές του Φένγκ σούι στη διακόσμηση του σπιτιού είτε όχι, το να έχεις έναν ισορροπημένο χώρο σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. Πώς λοιπόν μπορείς να διακοσμήσεις το σαλόνι σύμφωνα με το Feng Shui για να υπάρχει καλή ροή ενέργειας στο χώρο σου;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το «μυστικό» του Φενγκ Σούι: 6 φυτά που θα φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι σου!

Η αρχαία κινεζική πρατκική του Feng Shui έχει πολλούς οπαδούς. Εξάλλου, δε γίνεται να μην πιστεύεις ότι το περιβάλλον του σπιτιού σου μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία σου. Ανακάλυψε λοιπόν μερικές συμβουλές Feng Shui για ένα ισορροπημένο σαλόνι!

Πρόσεχε τη θέση του καναπέ

Το βασικότερο έπιπλο του σαλονιού είναι χωρίς αμφιβολία ο καναπές. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι στρατηγικά τοποθετημένος. Βασικό στοιχείο λοιπόν είναι η πλάτη του καναπέ σου να μην είναι τοποθετημένη προς την είσοδο του σαλονιού, έτσι ώστε να μην είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπει κάποιος μπαίνοντας στο χώρο. Το ιδανικό θα είναι ο καναπές να είναι με πρόσωπο στην είσοδο έτσι ώστε να καλωσορίζει τους επισκέπτες!

Φρόντισε να υπάρχει ροή στο χώρο

Αν θέλεις να ακολουθείς τους βασικούς κανόνες του Feng Shui τότε θα πρέπει το καθιστικό σου να έχει συνοχή. Αυτό δεν είναι όσο περίπλοκο ακούγεται. Αυτό που ουσιαστικά έχεις να κάνεις είναι να έχεις μια τέτοια διαρρύθμιση που θα σου επιτρέπει να κινείσαι απρόσκοπτα στο χώρο χωρίς εμπόδια. Ακόμα, είναι σημαντικό να αποφύγεις την ακαταστασία και το χάος στο καθιστικό.

Δημιούργησε ισορροπία στο φωτισμό

Ο φωτισμός σε έναν χώρο μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά όταν επιτευχθεί ισορροπία. Για ένα ισορροπημένο σαλόνι λοιπόν φρόντισε να πετύχεις ένα καλοφωτισμένο δωμάτιο. Ουσιαστικά αυτό μπορεί να γίνει αν χρησιμοποιείς διαφορετικά είδη φωτιστικών. Για παράδειγμα, εκτός από το κεντρικό φωτιστικό οροφής χρησιμοποίησε επιτραπέζιες λάμπες, επιδαπέδια φωτιστικά, απλίκες και ότι άλλο σου αρέσει.

Ο «χρυσός» κανόνας του Φενγκ Σούι: Tips για καλή ενέργεια στο καθιστικό!

Διακόσμησε με τα σωστά φυτά

Υπάρχουν ορισμένα φυτά που σύμφωνα με το Feng Shui είναι τυχερά και αξίζουν μια θέση στο χώρο σου. Αξίζει λοιπόν να διακοσμήσεις με αυτά το σαλόνι. Για παράδειγμα, η παχύρα, η ορχιδέα, το μπαμπού, η κρασούλα και η σανσιβιέρια.

Κρέμασε στρατηγικά τους καθρέφτες και τους πίνακες

Η διακόσμηση των τοίχων είναι πολύ σημαντική για έναν ισορροπημένο χώρο. Αν επιλέξεις να κρεμάσεις πίνακες φρόντισε το θέμα τους να είναι γαλήνιο κι ευχάριστο. Αν από την άλλη προτιμάς τους καθρέφτες τότε έχε στο νου σου ότι πρέπει η αντανάκλαση του καθρέφτη να είναι κάτι ευχάριστο. Γι’ αυτό και μια πολύ καλή θέση για τους καθρέφτες είναι απέναντι από το παράθυρο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share