Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Αναζωογονήστε τα φυτά σας με 1 απλό υλικό: Μία κουταλιά από αυτό το μπαχαρικό θα εξολοθρεύσει στο λεπτό παράσιτα και ενοχλητικά έντομα

Η συνταγή της επιτυχίας

3 Οκτωβρίου 2023 18:58
Αναζωογονήστε τα φυτά σας με 1 απλό υλικό: Μία κουταλιά από αυτό το μπαχαρικό θα εξολοθρεύσει στο λεπτό παράσιτα και ενοχλητικά έντομα
Από Ανθή Κουρεντζή

Σ’ όλους αρέσει το μοναδικό άρωμα της κανέλας είτε στον καφέ είτε σε γλυκά. Το υπέροχο άρωμα της απογειώνει τα μαγειρικά αποτέλεσματα, ωστόσο η κανέλα έχει και άλλες πολύτιμες ιδιότητες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην κηπουρική. Με την ευκαιρία, δείτε το κλασικό λάθος που κάνουν πολλοί στην ζύμη του κιμά για μπιφτέκια.

Η κανέλα ανήκει στην κατηγορία με τα σπιτικά υλικά που χρησιμοποιούμε στον κήπο και σε γλάστρες για την οικολογική φροντίδα των φυτών, όπως επίσης το πράσινο σαπούνι, η μαγειρική σόδα, το ξύδι, το πιπέρι καγιέν και η στάχτη. Συγκεκριμένα, η κανέλα βοηθά στην προληπτική αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών που προσβάλλουν τα φυτά, στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών στον κήπο καθώς επίσης ενισχύει την ανάπτυξη του ριζκού συστήματος κατά την διαδικασία του πολλαπλασιασμού των φυτών με μοσχεύματα. Ας δούμε αναλυτικά, με ποιους τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κανέλα στην κηπουρική, στις γλάστρες και στον κήπο μας.

Συγκεκριμένα, η κανέλα βοηθά στην προληπτική αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών που προσβάλλουν τα φυτά, στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών στον κήπο καθώς επίσης ενισχύει την ανάπτυξη του ριζκού συστήματος κατά την διαδικασία του πολλαπλασιασμού των φυτών με μοσχεύματα. Ας δούμε αναλυτικά, με ποιους τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κανέλα στην κηπουρική, στις γλάστρες και στον κήπο μας.

Αναζωογονήστε τα φυτά σας με 1 απλό υλικό: Μία κουταλιά από αυτό το μπαχαρικό θα εξολοθρεύσει στο λεπτό παράσιτα και ενοχλητικά έντομα

Κανέλα για αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών

Η κανέλα λειτουργεί ως ένα αντιμηκυτιακό για τα φυτά και βοηθάει στην προληπτική αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών σε πολλά λαχανικά, όπως το ωίδιο της αγγουριάς και της κολοκυθιάς, το ωίδιο της ντομάτας και της πιπεριάς και τον περονόσπορος της πατάτας.

Η κανέλα χρησιμοποιείται επίσης σε λουλούδια που έχουμε σε γλάστρα και καλλωπιστικά φυτά που βρίσκονται στον κήπο, όπως σε γαρυφαλλιές, ορτανσίες και τριανταφυλλιές για την προληπτική αντιμετώπιση διάφορων ασθενειών. Ειδικά στις τριανταφυλλιές, ο ψεκασμός του φυλλώματος με διάλυμα κανέλας βοηθά στην καταπολέμηση του ωίδιου της τριανταφυλλιάς, της σκωρίασης και τη μελανής κηλίδωσης.

Υλικά

  • 80 γραμμάρια κανέλα τριμμένη (4 κουταλιές της σούπας)
  • 1 λίτρο νερό (4 κουταλιές σούπας)

Εφαρμογή

Σε ένα βάζο που είναι ανθεκτικό σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη κανέλα, ρίχνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και κλείνουμε το βάζο με καπάκι για να μη φύγουν τα διάφορα έλαια της κανέλας που εξατμίζονται. Αφήνουμε το διάλυμα της κανέλας να κρυώσει για 1 ώρα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια το περνάμε μέσα από μία σίτα ή από ένα φίλτρο καφέ για να το βάλουμε στο ψεκαστηράκι μας. Ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών μας κατά το σούρουπο, αποφεύγοντας τον έντονο μεσημεριανό ήλιο.

Μπορούμε να επαναλαμβάνουμε τον ψεκασμό των φυτών με διάλυμα κανέλας κάθε 2 εβδομάδες. Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να ψεκάζουμε όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, μεγαλύτερες των 30°C για να μη δημιουργήσουμε εγκαύματα στα φυτά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share