Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ρίξτε πάνω στο πανί από αυτό το υλικό και κάντε το νεροχύτη σας να λάμπει από καθαριότητα

Πρόκειται για ένα υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα

12 Σεπτεμβρίου 2023 20:23
Ρίξτε πάνω στο πανί από αυτό το υλικό και κάντε το νεροχύτη σας να λάμπει από καθαριότητα
Από Ανθή Κουρεντζή

Είστε από αυτούς που θέλουν να λάμπει ο νεροχύτης τους; Κι όμως, μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας ένα υλικό που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να κάνετε την τουαλέτα σας να μυρίζει άνοιξη.

Άλλωστε ο νεροχύτης είναι από τα πιο βρώμικα σημεία σε κάθε κουζίνα μιας και μαζεύει καθημερινά υπολείμματα φαγητών και αρκετές βρωμιές. Αν δεν τον καθαρίζετε σωστά και συχνά -καθημερινά θα λέγαμε- κινδυνεύετε από τα βακτήρια που σίγουρα θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το νούμερο 1 συστατικό που θα κάνει τον νεροχύτη σας να λάμπει είναι το αλεύρι.

Ένας καθαρός νεροχύτης είναι πολύ σημαντική υπόθεση αλλά ένας νεροχύτης που λάμπει είναι το κάτι άλλο.

Ρίξτε πάνω στο πανί από αυτό το υλικό και κάντε το νεροχύτη σας να λάμπει από καθαριότητα

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

  • Ξεκινήστε πλένοντας όλα τα πιάτα.
  • Καθαρίστε τον νεροχύτη από βρωμιές και υπολείμματα φαγητού.
  • Στεγνώστε τον με ένα βαμβακερό πανί.
  • Ρίξτε 1/4 φλ. αλεύρι στον νεροχύτη και με ένα πανί αρχίστε να κάνετε κύκλους μέχρι να τον λάμψετε.
  • Ξεπλύντε τον νεροχύτη σας και σκουπίστε τον και πάλι με ένα βαμβακερό πανί. Δείτε τον να λάμπει!

Μούχλα μετά το πλυντήριο: 6+1 tips για να μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα τα ρούχα

Υπάρχει καλύτερη αίσθηση από τα φρεσκοπλυμένα, απαλά και μυρωδάτα ρούχα; Δείτε παρακάτω πώς με μερικά «έξυπνα» tips μπορείς να εξασφαλίσεις την απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας στα ρούχα σου για μέρες χωρίς να βρωμάνε μούχλα. Παράλληλα, δείτε εδώ ένα έξυπνο hack για το δίπλωμα των ρούχων που θα σας λύσει τα χέρια.

Η μυρωδιά της φρεσκάδας στα ρούχα είναι τόσο μα τόσο αγαπητή που ένας από τους λόγους που πλένουμε τα ρούχα μας είναι και αυτός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα αλλά και πάντα. Τα ρούχα μας βγαίνοντας από το πλυντήριο ή το στεγνωτήριο πολλές φορές δεν έχουν τη μυρωδιά που θα θέλαμε.

Μερικές φορές τα ρούχα και τα σεντόνια μυρίζουν περισσότερο μούχλα παρά φρεσκάδα, ή απλώς δεν έχουν καθόλου μυρωδιά καθαριότητας. Ευτυχώς, έχουμε πολλές λύσεις για να πετύχουμε αυτό το ολοκαίνουργιο άρωμα. Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να κάνετε τα ρούχα σας να μυρίζουν φρεσκάδα!

Καθαρίστε και αποσμήστε το πλυντήριο ρούχων σας

Τα ρούχα σας δεν είναι τα μόνα πράγματα που χρειάζονται καθαρισμό. Το πλυντήριό σας χρειάζεται επίσης τακτική συντήρηση και καθαρισμό. Με την πάροδο του χρόνου και τα πολλά φορτία ρούχων, τα πλυντήρια μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσουν μια μυρωδιά μούχλας από τη συσσώρευση νερού, βρωμιάς και απορρυπαντικού.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας εκτελέστε έναν κύκλο ζεστού νερού χωρίς ρούχα και προσθέστε είτε 1 λίτρο χλωρίνης είτε 1-2 φλιτζάνια λευκό ξίδι για να βοηθήσετε στην εξάλειψη της μυρωδιάς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον κύκλο «Clean Washer» ή «Sanitize» αν το μηχάνημά σας έχει αυτήν την επιλογή και εάν όχι, χρησιμοποιήστε τον μεγαλύτερο δυνατό κύκλο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη οποιασδήποτε συσσώρευσης και στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης οποιωνδήποτε οσμών στα ρούχα.

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο ρούχων

Το μέγεθος των φορτίων των ρούχων σας μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας για το πόσο καθαρά γίνονται και μυρίζουν τα ρούχα σας. Ενώ η χρήση πλήρους πλυσίματος ρούχων μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για τις οικογένειες στο κόστος του νερού, είναι σημαντικό να μην γεμίζετε υπερβολικά το πλυντήριό σας, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του πλυσίματος, αφήνοντας πίσω τις παρατεταμένες οσμές.

Ομοίως, η χρήση υπερβολικού απορρυπαντικού μπορεί επίσης να αποτρέψει το βέλτιστο καθαρισμό των ρούχων σας. Η χρήση υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί να δημιουργήσει τόσο πολύ αφρισμό που είναι δύσκολο να ξεπλυθεί και εμποδίζει τον αποτελεσματικό καθαρισμό. Η εύρεση της τέλειας ισορροπίας μεταξύ του μεγέθους του φορτίου και της δόσης απορρυπαντικού θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα ρούχα σας καθαρά και να μυρίζουν φρέσκα.

Αφαιρέστε τα βρεγμένα ρούχα από το πλυντήριο το συντομότερο δυνατό

Πιθανότατα είμαστε όλες ένοχες που ξεχνάμε μερικές φορές ένα σωρό ρούχα στο πλυντήριο. Ωστόσο, το να αφήνετε τα βρεγμένα ρούχα και τα σεντόνια να κάθονται για αρκετή ώρα στο πλυντήριο, μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε άσχημες μυρωδιές και μυρωδιές μούχλας. Βάλτε μια υπενθύμιση ή ένα χρονόμετρο στο τηλέφωνό σας για λίγα λεπτά πριν τελειώσει ο κύκλος σας για να σας κρατά σε εγρήγορση. Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας είναι τελείως στεγνά πριν τα μαζέψετε. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη μείωση των οσμών όχι μόνο στα ρούχα σας, αλλά και στις ντουλάπες σας.

Κρεμάστε τα ρούχα σας σε εξωτερικούς χώρους

Λίγος καθαρός αέρας είναι μια καλή λύση για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων και των δυσάρεστων μυρωδιών των ρούχων. Για να κάνετε τα ρούχα να μυρίζουν καλύτερα και να αφαιρέσετε τις άσχημες μυρωδιές, θα εκπλαγείτε τι μπορεί να κάνει ένα απαλό αεράκι και η ηλιοφάνεια. Το να κρεμάτε ρούχα που επηρεάζονται από τη μυρωδιά, όπως από τον καπνό του τσιγάρου, έξω σε ένα σκοινί για άπλωμα ή ακόμα και στην πλάτη μιας καρέκλας έξω στο αεράκι για μερικές ώρες, μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση αυτής της αρχικής μυρωδιάς.

Για ρούχα με βαριές μυρωδιές, όπως τσιγαρίλα, να τα πλένετε με ένα απορρυπαντικό υψηλής ποιότητας που συνδυάζει ένα ενισχυμένο φρέσκο ​​άρωμα με βαθύ καθαρισμό. Εάν η μυρωδιά της τσιγαρίλας επιμένει, δοκιμάστε να μουσκέψετε το ρούχο σε απορρυπαντικό για μία ώρα ή περισσότερο και μετά πλύνετε ως συνήθως. Μετά το πλύσιμο, στεγνώστε το ρούχο σας στον αέρα είτε έξω είτε σε χώρο με επαρκή ροή αέρα.

Μούχλα μετά το πλυντήριο: 6+1 tips για να μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα τα ρούχα

Προσέξτε να μην αφήνετε πολύχρωμα ρούχα ή σεντόνια έξω στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς οι ακτίνες UV του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν το ξεθώριασμα των χρωμάτων. Αντίθετα, προσπαθήστε να βρείτε μια σκιερή περιοχή όπου τα ρούχα σας θα εξακολουθούν να επωφελούνται από τον αέρα.

Προεπεξεργασία λεκέδων για την αφαίρεση οσμών

Ορισμένα ρούχα χρειάζονται λίγη επιπλέον προσοχή πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Εάν τα ρούχα σας έχουν επιπλέον δύσοσμες κηλίδες, όπως στις μασχάλες, όπου η συσσώρευση αποσμητικού μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό και μυρωδιά μούχλας, δοκιμάστε να γυρίσετε το ρούχο από μέσα προς τα έξω και να περιποιηθείτε εκ των προτέρων την περιοχή με ένα υψηλής ποιότητας απορρυπαντικό γεμάτο με ένζυμα που καταπολεμούν τους λεκέδες.

Απλώς ρίξτε αρκετό υγρό απορρυπαντικό στην περιοχή, τρίψτε το με τα χέρια σας ή μια παλιά οδοντόβουρτσα και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το πλύνετε ως συνήθως. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις μυρωδιές μούχλας και να κάνετε τα ρούχα σας να φαίνονται λαμπερά και φρέσκα.

Προσθέστε αιθέρια έλαια

Η χρήση αιθέριων ελαίων είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να τονώσετε τη μυρωδιά των ρούχων σας και μπορείτε απλά να ψεκάσετε τα ρούχα σας με τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια πριν τα πλύνετε. Πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι τα αιθέρια έλαια είναι διαλυτά με βάση το νερό, γιατί εάν δεν είναι, μπορούν να λερώσουν τα ρούχα σας στο πλύσιμο και αυτοί οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

Μην περιμένετε να πλύνετε τα ενεργά ρούχα σας

Ακριβώς όπως δεν πρέπει να αφήνετε τα βρεγμένα ρούχα σας να κάθονται στο πλυντήριο για πολλή ώρα, δεν πρέπει να αφήνετε τα ιδρωμένα ρούχα του γυμναστηρίου σας να κάθονται στην κρεμάστρα σας. Μην περιμένετε λοιπόν να πλύνετε τα ρούχα του γυμναστηρίου σας, αν πλένετε μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Η γρήγορη πλύση των ρούχων γυμναστικής είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της επιστήμης πίσω από τα υφάσματα. Όταν αυτές οι μυρωδιές προσκολληθούν σε συνθετικά υφάσματα, σύμφωνα με το tospitakimou.gr αφαιρούνται ακόμη πιο δύσκολα, επειδή τα υφάσματα έχουν σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρούν με τα μικρόβια κυρίως για να τα απωθούν, αλλά αν δεν ξεπλυθούν, στην πραγματικότητα συνδέονται με τα μόρια γεμάτα βρωμιά και πάντα θα μυρίζουν λίγο άσχημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share