Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Σκουριά σε τηγάνια και κατσαρόλες: Αφαιρέστε την σε 5' από τα μεταλλικά σκεύη με 2 πανέξυπνα tips

Θα σας λύσει τα χέρια!

11 Ιουλίου 2023 22:08
Σκουριά σε τηγάνια και κατσαρόλες: Αφαιρέστε την σε 5' από τα μεταλλικά σκεύη με 2 πανέξυπνα tips
Από Ανθή Κουρεντζή

Σκουριά: Τα μεταλλικά μαγειρικά σκεύη, έπειτα από συχνή χρήση, και ειδικά στον φούρνο της κουζίνας, έχουν ως αποτέλεσμα να φθείρονται και να σκουριάζουν. Πριν σκεφτείτε να τα πετάξετε, έχουμε να σας προτείνουμε ένα πανεύκολο tip που υπόσχεται να εξαφανίσει κάθε ίχνος σκουριάς και να τα κάνει να μοιάζουν σαν καινούρια. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα επαναφέρετε τα ξεθωριασμένα ρούχα στην αρχική τους κατάσταση.

Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά και ύστερα θα μπορείτε να πείτε αντίο στη σκουριά!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αναψυκτικό τύπου κόλα

Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλο και πόσο σκουριασμένο είναι το μεταλλικό σκεύος. Όσο μεγαλύτερό και πιο σκουριασμένο είναι, τόσο περισσότερη ποσότητα αναψυκτικού θα χρειαστείτε.

Σκουριά σε τηγάνια και κατσαρόλες: Αφαιρέστε την σε 5' από τα μεταλλικά σκεύη με 2 πανέξυπνα tips

  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

Διαδικασία

  • Ξεκινήστε χύνοντας το αναψυκτικό τύπου κόλα μέσα στο μαγειρικό σκεύος. Η χημική αντίδραση που γίνεται αμέσως μόλις έρθει σε επαφή το αναψυκτικό με τη σκουριασμένη επιφάνεια, έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείται η σκουριά. Σε περίπτωση, που δεν αφαιρεθεί όλη, αφήστε το αναψυκτικό λίγα λεπτά ακόμα να δράσει εντελώς.
  • Παράλληλα, σχηματίστε μία μπάλα από το κομμάτι αλουμινόχαρτο που έχετε και αρχίστε να τρίβετε με κυκλικές κινήσεις τα σημεία που είναι σκουριασμένα για να καθαρίσουν εντελώς και να γυαλίσουν.
  • Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, χύστε το αναψυκτικό και ξεπλύνετε με νερό το μεταλλικό μαγειρικό σκεύος.
  • Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Απολαύστε τη μαγειρική σας και πάλι, κάνοντας τα σκεύη σας να μοιάζουν με καινούρια. Και, όλα αυτά με 2 υλικά μόνο!

Ούτε ένα, ούτε δύο: 5 σωτήρια σπιτικά tips για να απαλλαγείτε από τον εφιάλτη των κουνουπιών

Οι ζεστές και γλυκές καλοκαιρινές βραδιές συνεπάγονται με περισσότερες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού -μπαλκόνι, βεράντα, αυλή, κήπος. Και φυσικά περισσότερα κουνούπια. Για να απολαύσετε το χρόνο σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς ενοχλητικούς «επισκέπτες», λοιπόν, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απωθήσετε τα κουνούπια από κοντά σας. Με την ευκαιρία, δείτε την σπιτική συνταγή για αντικουνουπική λοσιόν.

Καλλιεργήστε φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Οι ζεστές και γλυκές καλοκαιρινές βραδιές συνεπάγονται με περισσότερες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού -μπαλκόνι, βεράντα, αυλή, κήπος. Και φυσικά περισσότερα κουνούπια. Για να απολαύσετε το χρόνο σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς ενοχλητικούς «επισκέπτες», λοιπόν, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απωθήσετε τα κουνούπια από κοντά σας.

Καλλιεργήστε φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Τα λουλούδια μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από απλώς να ομορφαίνουν το χώρο σας. Η επιλογή του να διατηρείτε στο μπαλκόνι ή την βεράντα σας φυτά που απωθούν τα κουνούπια, έστω κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μοιάζει πιο ανακουφιστική από ποτέ.

Δύο από αυτά είναι ο κατιφές και η καλέντουλα, ενώ βότανα όπως δεντρολίβανο, μέντα και λεμονόχορτο μπορούν, επίσης, να έχουν αποτελέσματα.

Ούτε ένα, ούτε δύο: 5 σωτήρια σπιτικά tips για να απαλλαγείτε από τον εφιάλτη των κουνουπιών

Μειώστε το στάσιμο νερό στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας

Τα κουνούπια θα γεννήσουν αυγά σε οποιοδήποτε στάσιμο, μη χλωριωμένο νερό, είτε βρίσκεται στη φουσκωτή πισίνα του παιδιού σας, είτε έχει ξεμείνει από το πότισμα στις γλάστρες. Στραγγίστε, λοιπόν, το τυχόν στάσιμο νερό που έχετε στο χώρο σας για να μειώσετε τον κίνδυνο να σας τσιμπήσουν τα ανεπιθύμητα κουνούπια. Αλλά μην ανησυχείτε για το αν ο γείτονάς σας κάνει το ίδιο. Τα κουνούπια δεν πετούν πολύ μακριά, οπότε ο καθαρισμός του χώρου σας είναι αρκετός για να πετύχει το κόλπο.

Δώστε προσοχή στον φωτισμό του χώρου σας

Ορισμένα φώτα μπορούν να προσελκύουν περισσότερα από άλλα τα κουνούπια, οπότε πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί και στην επιλογή των λαμπτήρων. Προτιμήστε κίτρινα φώτα αντί για τους παραδοσιακούς λευκούς λαμπτήρες. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βοηθήσετε στην ελάττωση των κουνουπιών στο χώρο σας, αλλά θα δημιουργήσετε και ένα πιο ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Πολύ σημαντικό, ωστόσο, να μην ξεχνάτε να σβήνετε τα φώτα του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας πριν πάτε για ύπνο.

Ψεκάστε με απωθητικό λάδι κέδρου

Ένα μείγμα ελαίου κέδρου αραιωμένο με νερό μπορεί να ψεκαστεί στα φυτά, τα δεντράκια και το γκαζόν -αν υπάρχει- στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, το οποίο πολύ αποτελεσματικά μπορεί να απομακρύνει έντομα όπως ψύλλους και κουνούπια. Πρόκειται για ένα μη τοξικό υγρό, το οποίο θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τις στιγμές στο εξοχικό ή τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας αυτό το καλοκαίρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share