Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

Ξεθωριασμένα ρούχα: 3 κόλπα για να επαναφέρετε το χρώμα τους και να τα κάνετε σαν καινούργια

Απλές σπιτικές λύσεις

11 Ιουλίου 2023 19:58
Ξεθωριασμένα ρούχα: 3 κόλπα για να επαναφέρετε το χρώμα τους και να τα κάνετε σαν καινούργια
Από Ανθή Κουρεντζή

Θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλά από τα ρούχα σας όπως και των παιδιών μετά από μερικές πλύσεις, ξεθωριάζουν. Με την ευκαιρία, δείτε 3 κόλπα για να παραμένουν τα ρούχα σας ευωδιαστά.

Τι μπορεί να φταίει;

Μερικές φορές, το απορρυπαντικό συσσωρεύετε στα ρούχα, με αποτέλεσμα να φαίνονται θαμπά. Σε αυτή την περίπτωση, το πλύσιμο των ρούχων σας με αλάτι ή ξίδι θα κάνει τα ρούχα να φαίνονται ξανά σαν καινούργια. Μπορεί επίσης να μπορείτε να επαναφέρετε το χρώμα των ρούχων χρησιμοποιώντας μαύρο πιπέρι.

  • Επαναφορά φωτεινότητας με αλάτι

Τοποθετήστε τα ξεθωριασμένα ρούχα στο πλυντήριο ρούχων. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι (150 g) αλάτι στον κύκλο πλύσης μαζί με το απορρυπαντικό. Εκτός από την αποκατάσταση των χρωμάτων, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή του ξεθωριάσματος των νέων ρούχων.

Χρησιμοποιείστε κανονικό επιτραπέζιο αλάτι και αποφύγετε το χοντρό θαλασσινό καθώς μπορεί να μη διαλυθεί στο πλυντήριο.

Το αλάτι είναι επίσης ένα αποτελεσματικό καθαριστικό λεκέδων, ειδικά σε λεκέδες από αίμα, ωίδιο και ιδρώτα.

Αφού τελειώσετε το πλύσιμο των ρούχων βγάλτε τα και ελέγξτε το χρώμα. Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό, μπορείτε είτε να τα στεγνώσετε στον αέρα είτε να τα τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο. Αν εξακολουθούν να φαίνονται ξεθωριασμένα, δοκιμάστε να τα πλύνετε με ξίδι.

Ξεθωριασμένα ρούχα: 3 κόλπα για να επαναφέρετε το χρώμα τους και να τα κάνετε σαν καινούργια

  • Χρήση ξιδιού για την καταπολέμηση της συσσώρευσης απορρυπαντικού

Προσθέστε 1 ⁄ 2 φλιτζάνι (120 mL) λευκό ξίδι στο πλυντήριό σας ( στη θήκη μαλακτικού). Το ξίδι βοηθά στη διάσπαση τυχόν απορρυπαντικού ή αλάτων του νερού κάνοντας τα ρούχα να φαίνονται πιο λαμπερά.

Εάν θέλετε ακόμη πιο βαθύ καθαρισμό, μουλιάστε το ρούχο σε διάλυμα 1 φλιτζάνι (240 mL) λευκό ξίδι και 1 λίτρο (3,8 L) ζεστό νερό για περίπου 20-30 λεπτά πριν το πλύνετε.

Τοποθετήστε τα ξεθωριασμένα ρούχα στο πλυντήριο, προσθέστε απορρυπαντικό ρούχων και επιλέξτε το πρόγραμμα πλύσης ( αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες). Σε πολλές περιπτώσεις, το να μουλιάζετε τα ρούχα σας σε ξίδι και μετά να τα πλένετε είναι το μόνο που χρειάζεται για να φαίνονται πιο λαμπερά.

Μπορείτε να στεγνώσετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο ή στον αέρα. Η μυρωδιά από το ξίδι δεν θα μείνει στα ρούχα καθώς απομακρύνεται κατά το ξέβγαλμα.

  • Φωτίστε τα ρούχα σας προσθέτοντας μαύρο πιπέρι στο πλύσιμο

Τοποθετήστε τα ρούχα στο πλυντήριο όπως θα κάνατε συνήθως και μετά προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας (8-12 g) αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Βοηθά στη διάσπαση του απορρυπαντικού με αποτέλεσμα τα ρούχα να ξεπλένονται καλύτερα και να μη φαίνονται θαμπά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share