Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Λεκάνη «λαμπίκο»: 3 μυστικά για να αποτρέψετε το πουρί αποτελεσματικά

Θα σας λύσει τα χέρια!

26 Ιουνίου 2023 14:40
Λεκάνη «λαμπίκο»: 3 μυστικά για να αποτρέψετε το πουρί αποτελεσματικά
Από Ανθή Κουρεντζή

Καθαριότητα: Είναι η μισή αρχοντιά αλλά μερικές φορές όσο σχολαστικοί και αν είστε δεν μπορείτε να ξεφύγετε από κάποιες καταστάσεις. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να ξεφύγετε από το ενοχλητικό πουρί που πιάνει η λεκάνη της τουαλέτας.

Πολύ συχνό πρόβλημα σε όλα τα μπάνια, όσο καθαρά και αν τα διατηρούμε, είναι ενοχλητικό και επίμονο. Το πουρί στον πάτο της λεκάνης είτε το πουρί στο χείλος της λεκάνης είναι αρκετά συχνό πρόβλημα με δύσκολη αντιμετώπιση.

Μέχρι χθες, διότι σήμερα με 3 απλά προϊόντα, που δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία μπορείτε να το εξαφανίσετε. Χωρίς κόπο και οικονομικά.

Λεκάνη «λαμπίκο»: 3 μυστικά για να αποτρέψετε το πουρί αποτελεσματικά

Οι 3 εύκολοι τρόποι

Μαγειρική σόδα

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας είναι η σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

Ξίδι

Το «θαυματουργό» ξίδι καθαρίζει τη λεκάνη της τουαλέτας σας από το πουρί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετό ξίδι στη λεκάνη και να το αφήσετε να δράσει μια ολόκληρη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με τη βούρτσα που έχετε για να καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Αναψυκτικό

Αν δεν έχετε ούτε ξίδι ούτε μαγειρική σόδα στο σπίτι σας μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας με ένα κουτάκι αναψυκτικού τύπου cola. Ρίξτε το στη λεκάνη, κλείστε το καπάκι και αφήστε το να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ.

Το πρωί πάρτε ένα βουρτσάκι που θα έχετε για να καθαρίζετε μόνο την τουαλέτα και βουρτσίστε το σημείο που υπήρχε πουρί. Θα το δείτε αμέσως να εξαφανίζεται και την τουαλέτα σας να λάμπει. Αντιμετωπίστε δραστικά το πουρί στον πάτο της λεκάνης και το πουρί στο χείλος της λεκάνης με φυσικό τρόπο.

Στεγνή μπριζόλα; Το μυστικό στο ψήσιμο για να την διατηρήσετε ζουμερή

Όλοι έχουμε δοκιμάσει μια ζουμερή μπριζόλα κάπου – κάποτε που, ακόμη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και, όσο κι αν προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια που γευστικά της μοιάζει, δεν τα καταφέρνουμε. Με την ευκαιρία, δείτε την Κεφαλονίτικη συνταγή για κρεατόπιτα.

Υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό και αυτοί οι λόγοι δεν είναι άλλοι από τις βιαστικές κινήσεις που κάνεις, από τα πολλά αναποδογυρίσματα και τα κοψίματα, αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Τo κρέας, όπως πριν το μαγείρεμά του, έτσι και μετά, χρειάζεται ξεκούραση κι αν νομίζεις πως μόνο το ζυμάρι έχει την ανάγκη αυτή, κάνεις μέγα λάθος. Πριν έρθει η ώρα του μαγειρέματος η μπριζόλα μας καλό είναι να μένει εκτός ψυγείου και κατάψυξης για σχεδόν μια ώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα εξωτερικά και εσωτερικά. Αν δεν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή το πιο πιθανό είναι να ξεροψήσεις το εξωτερικό με το μέσα του να είναι κατά πάσα πιθανότητα ωμό.

Με την ίδια λογική ο chef προτείνει τη ξεκούραση και μετά το μαγείρεμα για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά.

Στεγνή μπριζόλα; Το μυστικό στο ψήσιμο για να την διατηρήσετε ζουμερή

Μην κόβεις το κομμάτι για να δεις αν είναι έτοιμο και μην το τσιμπάς κάθε λίγο.

Αυτό κι αν είναι πρόβλημα! Το κρέας πρέπει να μένει «ήσυχο». Όσο εμείς επεμβαίνουμε εμποδίζουμε τη διαδικασία. Σκέψου πως με τη βοήθεια της φωτιάς στο εσωτερικό της μπριζόλας τα υγρά μαγειρεύουν ομοιόμορφα το κρέας μας. Αν εμείς κόψουμε ένα κομμάτι σταματάμε βίαια τη διαδικασία αυτή.

Άσε τη μπριζόλα στη φωτιά μέχρι να ψηθεί χωρίς να την αναποδογυρίζεις. Αν αναποδογυρίζεις το κρέας σου διαρκώς, για να δεις αν ψήθηκε από κάτω, το ψήσιμο δεν θα είναι ποτέ ομοιόμορφο.

Καθοριστικό ρόλο στο μαγείρεμα της μπριζόλας παίζει το «στέγνωμα» του κρέατος. Είτε έχουμε βρέξει το κρέας με νερό, είτε πρόκειται για τα υγρά που βγάζει, καλό θα είναι με χαρτί κουζίνας να καθαρίσουμε το κρέας μας αφού με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεαστεί το μαγείρεμα και κυρίως η θωράκιση του εξωτερικού μέρους.

Τέλος, τα καρυκεύματα παίζουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη γεύση μιας μπριζόλας. Πριν βάλουμε το κρέας μας στη φωτιά καλό είναι να ρίξουμε τα μπαχαρικά μας. Το αλάτι και το πιπέρι κάνουν τη μεγαλύτερη δουλειά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share